Ianăş Roşeţi, judecat pentru luare de mită! Nu a existat nici măcar aparența respectării procedurilor legale!

Directorul executiv al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Caraș-Severin a fost trimis în judecată de DNA, dosarul său urmând a fi soluţionat de Tribunalul Caraş-Severin.

Roşeţi a fost prins în flagrant luând şpagă, astfel că urmărirea penală s-a încheiat foarte repede şi dosarul său a ajuns deja pe masa magistraţilor. Mai întâi, la Tribunalul Caraş-Severin se va pune în discuţie propunerea DNA ca inculpatul să fie judecat în stare de arrest preventiv, pentru ca apoi să înceapă dezbaterile pe fondul cauzei. Procurorii DNA susţin că „în perioada 2011 – iulie 2014, inculpatul Ianăș Roșeți a pretins și primit de la un martor denunțător pentru 6 contracte încheiate în anii 2011 și 2012 suma totală de 36.000 lei, (cca. 8.000 euro), reprezentând 10 la sută din valoarea unor contracte de întreținere a drumurilor pe timp de iarnă. Procentul de 10 la sută, stabilit de către inculpat, a fost comunicat denunțătorului cu ocazia încheierii acordului infracțional în cursul anului 2011 și avea în vedere sezoanele hibernale ce urmau. Determinarea acestei valori în sume concrete se făcea cu ocazia fiecărei remiteri, acestea din urmă având loc imediat după momentul efectuării fiecărei plăți”.

Mai mult, decizia de atribuire a lucrărilor respective către firma denunţătorului i-a aparţinut exclusiv directorului DADPP Caraş-Severin, „neexistând nici măcar aparența respectării unor proceduri legale de selecție și stabilire a câștigătorului contractelor, prin care autoritatea publică locală încredința lucrările de deszăpezire”, după cum informează DNA. Roşeţi ar fi stabilit de unul singur şi datele la care s-au făcut plăţile către firma denunţătorului.

 

CITEŞTE ŞI: 

Ianăș Roșeți se prezintă astăzi în fața instanței. Le cere să fie pus în libertate, pe motiv că este nevinovat!

Ianăș Roșeți susține că este nevinovat, dar procurorii DNA îl vor după gratii. Vezi ce pedeapsă riscă să primească!

EXCLUSIV Cine l-a “dat” pe directorul Ianăș Roșeți pe mâna procurorilor DNA?

UPDATE: Directorul Direcției de Patrimoniu, Ianăș Roșeți, rămâne în arest preventiv. Vezi cum l-au încătușat procurorii DNA! 

foto: pressalert.ro