Vicepreşedintele PSD Caraş-Severin pune lucrurile la punct după descinderile de ieri: „Nu sunt vizat!”

Vizitat acasă de procurorii bucureşteni care investighează mai multe societăţi comerciale din Caransebeş ce ar fi prejudiciat statul cu 5 milioane de lei, Ion Bejeriţă susţine că numele său nu are ce căuta în această poveste.

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au descins ieri la locuinţele şi firmele în care trei oameni de afaceri caransebeşeni au diferite calităţi. Oamenii legii au informaţii şi indicii potrivit cărora s-ar fi săvârşit infracţiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. S-au făcut percheziţii şi s-au ridicat acte de la firmele sau din locuinţele lui Axente Obrejan, zis Arabela, Trandafir Rădoia, cunoscut drept Firuţ, şi Ion Bejeriţă (foto).

Toţi trei au importante conexiuni cu lumea politică, în special datorită diverselor contracte pe care le-au avut cu statul. Mai mult decât atât, Bejeriţă este vicepreşedinte al PSD Caraş-Severin. Acesta este foarte liniştit în urma celor întâmplate ieri, dar se declară supărat de asocierile făcute în presă între numele său şi cel al liderului social-democrat din judeţ, Ion Mocioalcă. „Domnii procurori mi-au spus că nu au nicio treabă cu mine, că nu sunt vizat.  Nu aveau nicio hârtie despre mine, au venit să ridice de la societate nişte documente. Încă de la primele ore ale dimineţii mi-au spus că eu pot să plec, să stau, să fac ce vreau, că nu au treabă cu mine. Acolo e sediul societăţii, de asta au venit. Eu sunt angajat al societăţii. Din 2001, de când e înfiinţată, a fost a soţiei, eu am fost doar angajat. Există un administrator angajat care se ocupă de societate. Nu ne-a prezentat nimeni nicio acuzaţie, nu ne-au luat nici două rânduri, nu am dat nici măcar vreo notă explicativă, s-au ridicat doar acte, nimic altceva”, a explicat Ion Bejeriţă, în exclusivitate, pentru Express de Banat.

Vicepreşedintele PSD Caraş-Severin s-a ferit să dea o conotaţie politică evenimentelor de ieri. „S-au scris multe lucruri, dar domnii de la Parchet mi-au spus că nu au nicio treabă cu mine. Nu am de ce să-mi fac griji, dar sunt supărat pentru ceea ce s-a scris despre mine şi pentru legăturile care s-au făcut. Mă limitez să dau asemenea declaraţii şi să afirm că ar fi ceva politic. Nu e nicio legătură între numele meu şi alte persoane”, a mai afirmat Bejeriţă.