Servicii medicale întârziate în Spitalul Județean. Guvernul e de vină!

Asistenții, infirmierii și îngrijitorii sunt nevoiți să alerge dintr-un salon în altul pentru a acoperi eficient nevoile fiecărui pacient, în timp ce guvernanții votează ordonanțe cu ochii închiși.

Chiar dacă în momentul de față Spitalul Județean din Reșița se bucură de medici suficienți pe toate secțiile, unitatea spitalicească este destul de sărăcăcioasă atunci când vine vorba despre personalul auxiliar. Cu sute de angajați în minus față de acum doi ani, spitalul face cu greu față valurilor de pacienți.

Ordonanța numărul 34 a dat peste cap sistemul de angajări din cadrul unității spitalicești județene. Dacă în urmă cu doar trei ani normativul de persoane număra 1.400 de angajați, efectele ordonanței s-au resimțit rapid și au creat și „daune” simțite atât printre personal, dar mai ales printre pacienți.

Astfel, în decurs de doi ani de zile numărul angajaților încadrați în categoria personalului auxiliar a scăzut de la aproape 1.500 la puțin peste nouă sute.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Până să apară ordonanța 34, Spitalul Județean avea normativul de persoane de 1400 de angajați. Pe măsură ce a început să își facă efectele această ordonanță, în decurs de 2 ani de zile am ajuns de la 1.484 la 970 de angajați. Deci, în momentul de față avem cu aproape 600 de angajați mai puțin decât este normativul de personal”, a explicat Dumitru Secășan, directorul Spitalului Județean din Reșița.

Gravitatea situației se resimte puternic, pentru că în orice unitate spitalicească asistenții și infirmierii sunt vitali. Cu toate că din punctul de vedere al medicilor conducerea spitalului se declară mulțumită, criza de personal auxiliar ține în loc activitatea unității sanitare. Chiar dacă intenția și posturi vacante este evident că există, angajările sunt ținute în loc de prevederile aceleiași ordonanțe 34, pentru că, potrivit prevederilor legale, abia la patru posturi vacante se poate face câte o angajare pe un singur post.

„Cu toate acestea, pot spune că stăm bine mai ales pentru că nu avem probleme în ceea ce privește medicii. Toate specialitățile sunt acoperite cu medici. Problema este că stăm mai puțin bine cu asistenții, unde am avea un deficit de 200 de asistenți și stăm rău cu infirmierii și îngrijitorii”, a mai menționat Dumitru Secășan.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/