Nicolae Sârbu e supărat pe toată lumea. Vezi ce spune despre „minciunile și tupeul unui manager pisică”!

Un adevărat scandal a izbucnit după separarea Bibliotecii Județene de cea municipală. Nicolae Sârbu, fost director peste cultura cărășenilor, a decis să nu mai tacă din gură în fața celor care în momentul de față gestionează fondul de carte județean prin bătaie de joc față de truda iubitorilor de carte.

După ce a lansat o serie de acuze la adresa Clarei Constantin, actualul manager al Bibliotecii Județene, care a decis separarea celor două părți de bibliotecă și a lăsat 11 bibliotecari cu rafturile goale, Nicolae Sârbu insistă să salveze cultura cărășenilor, păstrată momentan în cutii.

De data aceasta, fitilul a fost aprins de o întrebare adresată de unul dintre oamenii de presă din municipiu. Întrebat în ce calitate face dezvăluiri despre modul în care Clara Constantin se „joacă” cu fondul de carte al județului, Nicolae Sârbu s-a simțit de-a dreptul lezat.

„Părea că ţine cu lupul, că eu aş avea ceva de împărţit cu managerul (pe care eu l-am angajat) fostului meu colectiv. Am răspuns clar că vorbesc ca ziarist intrigat de minciună şi de distrugerea unei instituţii performante, în care am pus mult suflet şi ştiinţă de carte. Trebuia să adaug că vorbesc în calitate de cititor, de cetăţean plătitor de impozite şi taxe, de Cetăţean de Onoare al Reşiţei”, a explicat acesta în cele câteva rânduri trimise redacției.

Mai mult decât atât, fostul director al Bibliotecii Județene a ținut să enumere și câteva dintre motivele prin care se justifică intervenția sa în întreaga tevatură.

„Pentru că, mai nou, eu apar ca fost manager care are ceva de împărţit cu Clara Constantin şi fostul meu colectiv, de care m-am despărţit în termeni civilizaţi şi cu care am făcut numeroase acţiuni culturale în continuare, și pentru că amintita domnişoară continuă comunicatele de dezinformare, cu care aşa de mult s-a obişnuit presa reşiţeană”, a explicat acesta.

Supărarea lui Nicolae Sârbu a dat naștere și la o serie de alte acuze directe și grave la adresa managerului Clara Constantin. „Prin urmare, te acuz de abuz în serviciu, de neglijenţă în evidenţa, gestionarea, mişcarea şi deteriorarea fondurilor”, a mai explicat Nicolae Sârbu în rândurile trimise pe adresa redacției, însoțite de o serie de întrebări acide la adresa Clarei Constantin.