Se construiește la Caransebeș. Două blocuri vor fi ridicate de către noi investitori

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Oamenii de afaceri găsesc municipiul Caransebeș o piață imobiliară în plină dezvoltare. În prezent se află în stadiul de construcție la roșu două dezvoltări imobiliare noi: MORES și SAFIR, care vor fi inaugurate în vara acestui an.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de o agenție imobiliară din municipiul de pe Timiș și Sebeș, există un real interes față de construcțiile noi:

Caransebeșenii preferă un imobil nou pentru că are instalațiile noi, amenajările interioare și compartimentările moderne, iar apartamentele se predau la cheie cu toate utilitățile. Preturile, cu TVA 5% inclus, sunt comparabile cu cele ale apartamentelor similare din blocurile vechi. Marele dezavantaj este că aceste apartamente nu pot fi cumpărate prin programul Prima Casă”, ne-a menționat agentul imobiliar Bianca Stark.

Pe lângă apartamente, sunt persoane care doresc achiziționarea unei case noi în regim parter sau parter + mansardă cu 2-3 camere, suprafață construită până în 100 m.p. și cu teren în suprafață de 300-500 m.p., pentru care sunt dispuși să plătească în jur de 45.000 – 48.000 euro.

publicitate tmc 640

În cazul achiziționării de case vechi, cele cu mai mult de 4 camere și suprafață construită mai mare de 120 mp, nu sunt atractive pentru cumpărători, 95% din respondenții unui sondaj de opinie considerând aceasta un dezavantaj major și o piedică în calea cumpărării.

CITEȘTE ȘI:

Prețul apartamentelor din Caransebeș a crescut în 2015

Piața imobiliară s-a dezghețat. Ce noutăți aduce?

publicitate Timisoara banner maxagro