Ștefănescu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin?! “Este absurdă asocierea mea cu personaje venite din UTC, Partidul Socialist sau din fostul PSD!”

explo 1000x200

Așa cum deja v-a obișnuit, Express de Banat mai detonează o bombă care a ajuns la redacție prin intermediul unor surse extrem de credibile, infiltrate foarte discret și adânc în scena politică.

 Anunțat la un moment dat ca fiind în mod cert opțiunea PNL-ului pentru Consiliul Județean Caraș-Severin, Marcel Vela pare să se lase greu de urnit din fotoliul de edil-șef al municipiului Caransebeș. Președintele PNL Caraș-Severin nu e suficient de tentat să preia șefia administrației publice județene, deși are cel mai mare capital de imagine dintre toți politicienii momentului. Valeria Schelean se visează ministru al Justiției, după cum spun sursele noastre, astfel că PNL-ului nu-i rămân prea multe alte variante. În aceste condiții, PNL nu poate să „producă” un candidat al său pentru şefia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, cum nici în anul 2012 nu a făcut-o. Atunci anunţase că va candida Ioan Popa, actualul candidat la Primăria Reşiţa, pentru ca apoi să fie anunţat Marcel Vela şi, în final, să meargă cu noua achiziție, Sorin Frunzăverde. Acum, se pare că liberalii vor să-l propulseze la şefia CJ pe Nicolae Ștefănescu, în prezent pesedist cu acte-n regulă. De la 1 martie însă, acesta va trece în partidul lui Mircea Geoană și, mai departe, se va bucura de sprijinul liberalilor.

Chiar astăzi, Biroul Judeţean ar fi votat o alianţă locală a PNL cu PSRo, partidul lui Mircea Geoană, alianţă în urma căreia Nicolae Ştefănescu, candidatul PSRo, ar trebui să fie susţinut pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin. În contrapartidă, divulgă sursele Express de Banat, Ştefănescu şi Filipescu ar urma să-l susţină pe Ioan Popa pentru scaunul de primar la Reşiţa!

UPDATE, ora 20.30

Președintele PNL Reșița, Ioan Popa, candidatul liberalilor pentru Primăria Reșița, a luat foc auzindu-și numele asociat cu Filipescu sau Ștefănescu. “Personal nu am cunoștință de vreo negociere la nivel central sau local cu partidul lui Mircea Geoană, însă, independent de acest aspect, doresc să mă delimitez de persoanele menționate în articol. Este absurdă asocierea mea cu personaje venite din UTC, Partidul Socialist sau din fostul PSD. Din punctul meu de vedere, Aurel Filipescu și Nicolae Ștefănescu fac parte din trecut, asemeni altora care azi încearcă să «facă jocurile» în politică. Le transmit pe această cale că vremea lor a apus și le recomand să acorde mai mult timp creșterii nepoților”, a declarat Popa pentru expressdebanat.ro.

banner 970 x 250