Se anulează clasamentul în Liga a II-a! Metalul nu e favorită în Teiuş!

Mai sunt doar două zile până la derby-ul Caraş-Severinului la fotbal, dintre FC Caransebeş şi Metalul Reşiţa, iar tensiunea şi emoţiile se simt în ambele municipii, chiar dacă oficialii celor două cluburi vorbesc mai degrabă despre un meci oarecare.

Sorin Bălu şi Daniel Opriţa au convenit că în meciul de sâmbătă nu există o favorită certă, deşi clasamentul i-ar pune pe rosso-neri în această postură. Cei doi antrenori încearcă totodată să ia presiunea de pe umerii propriilor elevi, afirmând că e un derby mai degrabă la nivel de suporteri.

Metalul e lider înaintea etapei a X-a, cu şase victorii, două remize şi un singur eşec. FC Caransebeş însă a ajuns penultima în ierarhia seriei, după ce debutase excelent. „Întâlnim o echipă în picaj, dar care vrea să-şi revină. Se poate spune că e un meci special, în care nu mai contează locurile din clasament. E un derby local, dar am încredere în băieţi că vom face un meci bun şi că vom câştiga.Trebuie să câştigăm şi să rămânem pe primul loc”, a declarat Opriţa.

Sorin Bălu a vorbit şi el astăzi despre cel mai aşteptat meci al sezonului de fanii celor două echipe. „E doar un meci între două echipe din acelaşi judeţ. E clar că fiecare dintre noi avem dorinţa să câştigăm. Eu sper ca sâmbătă, la 12.50, noi să ne bucurăm de victorie. Eu am participat la derby-uri intrajudeţene. Într-adevăr, locurile din clasament se elimină, valoarea individuală se elimină, contează forma de moment şi echipa care se motivează mai bine cu siguranţă va câştiga. Ne dorim un stadion plin, un meci în care să predomine fair-play-ul. Este doar un joc de fotbal, nu e loc de orgolii prosteşti. Noi suntem la curent cu rivalitatea dintre cele două oraşe, însă noi suntem sportivi. Singurul nostru obiectiv este să câştigăm trei puncte, pe noi nu ne interesează dacă e cineva care are vreo poliţă de plătit cuiva. Echipa mai bună să câştige! Eu zic că o victorie cu Metalul va face uitate rezultatele noastre mai puţin bune din ultima vreme”, a declarat antrenorul lui FC Caransebeş.

Se tem de Buhăescu!

Sorin Bălu vorbeşte în termeni laudativi despre gruparea din Valea Domanului: „Metalul are jucători foarte buni, are un antrenor foarte bun, are pe fiecare compartiment certitudini de la Liga I, însă e clar că trebuie să ne uităm atent la jucătorul cel mai apropiat de poarta noastră, iar acesta este Buhăescu, care e într-o formă extraordinară. A marcat aproape meci de meci, are o valoare certă. Dacă nu e cel mai bun, sigur e în primii trei jucători din Liga a II-a. Nu îi pregătim însă un tratament special”.

Căpitanul gugulanilor, Goşa, spune că acest derby se poate încheia cu orice rezultat: „Toată echipa lor e experimentată, e valoroasă, drept dovadă sunt pe primul loc, dar noi încercăm să jucăm cât mai bine şi să câştigăm.  În seria asta oricine poate bate pe oricine. Există oscilaţii de la o etapă la alta pentru fiecare echipă”.

FC Caransebeş şi Metalul Reşiţa s-au mai întâlnit în acest sezon, în Cupa României, când gugulanii s-au impus după loviturile de departajare. Gabi Precup spune însă că meciurile de cupă sunt aparte şi că sâmbătă va fi altceva. „Va fi cu totul alt meci, întâlnim liderul, care vine după o serie de rezultate pozitive. Noi, din păcate, venim după mai multe rezultate negative. Sper să câştigăm, trebuie să lăsăm capul jos şi să arătăm mai multă muncă şi seriozitate. Suntem în partea de jos a clasamentului, chiar dacă eu cred că nu e locul nostru acolo”, a spus jucătorul lui FC Caransebeş.

Bălu nu va putea conta pe Artean, suspendat. Muscă a fost lăsat în afara lotului, iar Coca are şanse mari să revină între buturi. „Artean e un jucător extrem de important pentru noi. În rest, ne putem baza pe toţi, chiar şi pe Coca, pe care l-am reprimit în lot”, a afirmat tehnicianul.

Dacă în vestiarele celor două echipe e deocamdată linişte, fanii au intrat în febra jocului încă de la începutul săptămânii. Ultraşii din Valea Domanului s-au mobilizat pe Facebook în încercarea de a face deplasarea în număr cât mai mare pe stadionul din Parcul Teiuş şi anunţă o coregrafie specială. Aproximativ 120 de fani ai Metalului şi-au anunţat prezenţa la derby. Magica Balta se pregăteşte şi ea ca pentru un mare meci, astfel că spectacolul din tribune va fi asigurat.

Comments

  1. suporter GRN says:

    Nu este rivalitate intre cele doua orase.Mobilizare in randurile ultrasilor, nu este asa de mare.Am fost 60 la Oradea, prezenta de 120 de fani la Caransebes nu e cine stie ce.Meciul este deschis oricarui rezultat, dar la final sper sa jubilam noi.Hai Metalu !

  2. Rezistenta says:

    Ultrasii din Valea Domanului canta sambata in cor Hai Metalu dale gol ! 😉

  3. ghita says:

    lasati-va de scris prostii! nu are cum sa puna probleme echipa din Caransebes!!!nu putem pierde la Caransebes,nici daca vrem.!