Scandalul politic din spatele milioanelor de euro care ruinează județul Caraș-Severin!

 

Deși niciun politician din Caraș-Severin nu pune punctul pe „i” și nu transferă neînțelegerile administrative în sfera politică, situația tensionată stă să explodeze. Asta, mai ales că societatea, controlată de PNL, a ajuns la mâna primarilor de orașe, în cea mai mare parte PSD.

Societatea Aquacaraș se confruntă cu grave probleme financiare, dar care nu sunt de ieri, de azi, ci durează încă din primăvara acestui an, fără ca vreun oficial al firmei să iasă public să expună problema. Acest aspect, de altfel, i-a deranjat și pe consilierii județeni, care la cel mai recent plen s-au îngrămădit să ia cuvântul, pro și contra Aquacaraș, dar fără să puncteze esențialul. Marea durere a social-democraților este că prin societatea de apă-canal se derulează un proiect de sute de milioane de euro, în mod dezastruos, în opinia PSD. Asta, mai ales că angajările s-au făcut pe bandă rulantă, iar cei din conducerea Aquacaraș n-au fost niciodată trași la răspundere public de Consiliul Județean, condus tot de lideri PNL. Până la urmă, există o urmă de adevăr în ambele direcții. Aparatul Aquacaraș este supradimensionat, cu aproape 800 de angajați, iar o parte dintre aceștia iau salarii barosane, fără măcar să fie specialiști în domeniu.

Lucrări făcute în bătaie de joc!
Antipatia primarilor PSD față de operatorul de apă-canal a mai fost generată și de lucrările executate haotic în orașele din Caraș-Severin de firme care s-au înscris la licitații fără să fie capabile să finalizeze lucrările la termen. Or, spargerile din orașe și haosul lăsat în urmă de astfel de societăți comerciale supără populația, care la rândul ei își îndreaptă ura asupra primarilor. Practic, ampla lucrare de apă-canal s-a transformat într-un agent electoral, iar edililor-șefi le este greu să aibă apariții publice  prin care să declare acum că susțin financiar Aquacaraș. Așa s-a ajuns ca soarta societății și a sutelor de milioane de euro să fie transferată în plan politic.

Mai mult decât atât, un alt aspect important este legat de clemența Direcției Generale a Finanțelor Publice, controlată de directori numiți de PSD, întrucât inspectorii de la fisc n-au manifestat niciun strop de înțelegere față de Aquacaraș. Nu în sensul că ar fi făcut vreun abuz, pentru că ANAF și-a făcut datoria, ci în sensul că momentul executărilor silite în contul corecției financiare de 1,3 milioane de euro, poate, ar fi putut fi amânat, așa cum s-a întâmplat pe ultima sută de metri cu obiectivele de interes public. Astăzi, de exemplu, ar fi trebuit scos la vânzare laboratorul de analize ale apei, dar în urma discuțiilor purtate momentul vânzării s-a amânat.

Revoltă pentru incompetență!
Primarii au fost convocați astăzi la sediul Instituției Prefectului pentru că fiecare oraș ar trebui să contribuie cu sume importante de bani să salveze Aquacaraș. Societatea trebuie să facă dovada că poate susține financiar cofinanțarea de peste 5 milioane de euro a proiectului, dar din cauza popririi pe conturi, instaurată de ANAF, nicio bancă nu mai împrumută operatorul cu această sumă. Prin urmare, ceilalți acționari sunt puși acum în situația de a contribui cu bani. Întrebarea care se pune este dacă vor și dori să facă acest lucru. Situația este cu atât mai tensionată cu cât ultimatumul dat de oficialii de la centru este 1 noiembrie, dată până la care au mai rămas doar trei zile.

Pe scurt, dacă nu se concretizează nimic și nu apare nicio salvare „din cer”, județul ar trebui să returneze sumele fabuloase de bani de care a beneficiat, ceea ce ar fi un dezastru. Și fiecare oraș în parte la fel! De exemplu, suma pe care ar trebui să o dea înapoi doar municipiul Reșița se ridică la 27,8 milioane de euro.

Rămâi cu Express de Banat și află ce au decis astăzi primarii!

 

Comments

 1. vladimir says:

  doar de la PSD poate veni salvarea! 112, se-aude?

 2. alexandru nemoianu says:

  Care este mirarea? Atunci cand primari comdamnati penal raman in functie la ce te poti astepta?Iata cazul Prigor.Mitarnicul(cel care este condamnat pentru liare de mita) Pavel Verindeanu este in functie.Un scandal care curand va fi infatisat Curtiilor de Judecata ale Uniunii Europene.

 3. solomon says:

  Totul a fost si e politic si in judet si in tara, doar ca judetul nostru e CODAȘ!

 4. Nelu says:

  Cati din cei 800 de angajati de angajati,,LUCREAZA”pe bune?

 5. […] CITEȘTE ȘI: Scandalul politic din spatele milioanelor de euro care ruinează județul Caraș-Sever… […]

 6. alexandru nemoianu says:

  Primarii infracori rebuiesc inlaturati,pusi dupa gratii.Intre ei scandalos sta “primarele” din Prigor,Pavel Verindean.Un om a carui educatie este inexistenta si numarul de carti citite este zero.Pv.Verindean a fost prins in FLAGRANT DELICT de luare de mita.In ciuda oricarui simt de justitie continua a fi in functie.Acest caz scandalos va fi infatisat forurilor si curtilor de justitie europene cat de curand.