Magistrații Tribunalului Caraș-Severin și ai Judecătoriei Reșița, sub lupa Inspecției Judiciare!

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători au dispus exercitarea acţiunii disciplinare faţă de mai mulți magistrați ai Tribunalului Caraș-Severin și ai Judecătoriei Reșița!

După cutremurul care a lovit Tribunalul Caraș-Severin odată cu arestarea judecătorului Nicușor Maldea, care sprijinea un grup infracțional organizat în tunuri de milioane de euro, alți judecători reșițeni au fost sancționați. Ce-i drept, pentru abateri mult mai puțin grave. Este vorba despre Daniela Deteșan, Monica Matuschka, Simona Beg şi Viviana Vasilovici Stiuj, judecători la Tribunalul Caraş-Severin, și Melinda Bronz, judecător la Judecătoria Reşiţa.

În motivarea acţiunii disciplinare față de Daniela Deteșan s-a reţinut, pe de o parte, că judecătorul nu a respectat dispoziţiile Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti în sensul că a permis grefierului de şedinţă completarea soluţiei în sistem informatizat, deşi minuta nu era întocmită şi nu era semnată de ceilalţi membri ai completului de judecată şi că, pe de altă parte, a încălcat dispoziţiile procedurale care vizează procedura deliberării şi pronunţării hotărârilor judecătoreşti. Toate acestea ar putea fi explicate de încărcătura foarte mare pe judecător, adică de numărul ridicat de dosare pe care trebuie să-l soluționeze fiecare magistrat. „Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză”, informează Inspecția Judiciară.

Melinda Bronz, fiind învestită cu soluţionarea unei cauze în primă instanţă, nu a făcut aplicarea dispoziţiilor procedurale care reglementează rolul activ al judecătorului, în sensul că nu a adus la cunoştinţa reclamantei posibilitatea formulării unei cereri de reexaminare împotriva dispoziţiei instanţei privind stabilirea taxei de timbru.

gif card de energie dacus 1000x100

„Totodată, s-a reţinut că doamnele judecător Matuschka, Beg şi Vasilovici Stiuj, în recurs, nu au pus în discuţie excepţia anulării recursului, deşi l-au respins ca insuficient timbrat, fiind astfel încălcat principiul contradictorialităţii”, precizează inspectorii judiciari.

Trebuie spus că, în ultimii ani, atât activitatea Tribunalului Caraș-Severin, cât și cea a Judecătoriei Reșița au fost apreciate drept foarte bune de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Muzeul TM

Comments

  1. Sancțiuni pentru magistrații Tribunalului Caraș-Severin și ai Judecătoriei Reșița! - Agenda Primarului says:

    […] În motivarea acţiunii disciplinare față de Daniela Deteșan s-a reţinut, pe Sursă știre […]

  2. Sancțiuni pentru magistrații Tribunalului Caraș-Severin și ai Judecătoriei Reșița! - Stiri locale | Ziare locale online din România says:

    […] Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători au dispus exercitarea acţiunii disciplinare faţă de mai mulți magistrați ai Tribunalului Caraș-Severin și ai Judecătoriei Reșița! După cutremurul care a lovit Tribunalul Caraș-Severin odată cu arestarea judecătorului Nicușor Maldea, care sprijinea un grup infracțional organizat în tunuri de milioane de euro, alți judecători reșițeni au fost sancționați. Ce-i drept, pentru abateri mult mai puțin grave. Este vorba despre Daniela Deteșan, Monica Matuschka, Simona Beg şi Viviana Vasilovici Stiuj, judecători la Tribunalul Caraş-Severin, și Melinda Bronz, judecător la Judecătoria Reşiţa. În motivarea acţiunii disciplinare față de Daniela Deteșan s-a reţinut, pe …mai multe stiri […]

  3. Nascut pe 31 noiembrie says:

    Oricum mai urmeaza sa se afle si alte nereguli flagrante ale unora din cei citati, dupa ce, unele dosare vor fi , la recurs la Timisoara,rejudecate si cu SENTINTE INVERSE!O sa le tremure ochelarii si o sa zica ” o lae !” , iar dupa ce o sa aiba plangeri la CSM, o sa le tremure chilotii care, la cum arata unele, nu sunt tanga?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/