Scandalul Plujar-Tabugan continuă! „V-a luat beția puterii!”

plujar,tabugan

N-au trecut nici trei săptămâni de când Andrei Plujar i-a cerut demisia lui Ion Tabugan din fruntea Direcției Silvice Caraș-Severin după neregulile semnalate de Corpul de Control al Romsilva. Liderul USR PLUS a revenit astăzi cu aceeași solicitare, de această dată invocând sancțiunile Gărzii Forestiere Timișoara. Ion Tabugan îl anunță din nou că se află într-o eroare.

Cu doar câteva ore înainte de anunțul premierului Florin Cîțu prin care Andrei Plujar era demis din funcția de subprefect, acesta a transmis un comunicat de presă prin care cerea din nou demisia lui Ion Tabugan, în urma unei informări cerute de liderul USR PLUS Caraș-Severin de la Garda Forestieră Timișoara.

„Domnule Tabugan, ați declarat că m-am trezit din somn și am avut un coșmar: Tabugan. Nu înțeleg exact care este logica mesajului, totuși vă răspund că aveți dreptate, sunteți un coșmar pentru pădurile din Caraș-Severin. Ați mai declarat că noi nu avem ce să vă imputăm. Dați-vă demisia din funcția de director al Direcției Silvice Caraș-Severin, domnule Tabugan, căci în anul 2021, perioadă în care ați condus oficial Direcția, au fost constatate un număr de 66 de infracțiuni, au fost aplicate 232 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 432.500 lei, în număr covârșitor în ocoalele silvice administrate de dumneavoastră. Sunteți incapabil să conduceți Direcția Silvică și pădurile din județ, domnule Tabugan! Lăsați silvicultori dedicați protecției mediului să își facă treaba, să gestioneze fondul forestier din Caraș-Severin!”, transmitea Andrei Plujar.

Liderul USR PLUS a și enumerat câteva dintre acțiunile Gărzii Forestiere Timișoara, care a efectuat controale în următoarele ocoale silvice:

-RPL Ocolul Silvic Bănia RA, Ocolul Silvic (în desfășurare) – verificarea activității ocolului silvic

-Ocolul Silvic Anina, Ocolul Silvic Valea Bistrei, Ocolul Silvic Bozovici, Ocolul Silvic Mehadia, Ocolul Silvic Rusca Montană, Ocolul Silvic Reșița, Ocolul Silvic Păltiniș, Ocolul Silvic Oțelu Roșu – controale parțiale/de exploatare punctuale urmare a unor sesizări/petiții

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale prevăzute în Legea 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare.

CITEȘTE ȘI: „Andrei Plujar s-a trezit brusc din somn și a avut un mare coșmar: Tabugan”

În replică, directorul Direcției Silvice Caraș-Severin îi transmite că se află din nou într-o eroare, întrucât mai multe dintre ocoalele silvice enumerate de Andrei Plujar nu se află în administrația Direcției în cauză și că ilegalitățile imputate de Garda Forestieră nu au fost comise în timpul mandatului său de director.

„Poate că v-ați trezit din somnul adânc în care v-am găsit, dar observ că v-a luat beția puterii sau scrieți sub presiunea depresiei în care a intrat în ultimele zile partidul din care faceți parte. Cum este posibil din calitatea obținută politic pe care o dețineți, de subprefect al județului Caraș-Severin, să nu vă informați înainte de a declara oficial inepții? Chiar nu știți că Direcția Silvică Caraș-Severin nu administrează tot fondul forestier din județ și nu are nicio legătură cu ocoalele silvice de regim Valea Bistrei și Bănia? Mai mult decât atât, cred că înainte de a ieși în presă cu declarații defăimătoare la adresa mea, ar trebui să aflați că acele sancțiuni aplicate de Garda Forestieră Timișoara sunt pentru fapte săvârșite în anii anteriori reîntoarcerii mele și nu au nicio treabă cu activitatea mea la direcția silvică.”

Ion Tabugan îl trimite pe Andrei Plujar la promisiunile pe care le-a făcut românilor, prin formațiunea din care face parte, promisiuni care nu au fost respectate, cum ar fi întoarcerea românilor acasă.

Neanticipând demiterile anunțate de Florin Cîțu, Ion Tabugan i-a sugerat liderului USR PLUS să renunțe la funcția de subprefect. „În condițiile în care în Caraș-Severin nu însemnați și nu veți însemna nimic din punct de vedere politic este cazul să lăsați pe altcineva să ocupe această funcție importantă, iar după aceea aveți posibilitatea să vă întoarceți acasă la ferma proprie cu «două vaci» la Ticvani, să vă maturizați politic și să nu mai încercați să dați lecții de silvicultură unui inginer care a absolvit una dintre cele mai grele facultăți din România într-o vreme când concurența la admitere era de 15 candidați pe un loc fiind unica din țară.”

Ion Tabugan subliniază că, împreună cu echipa sa de la Direcția Silvică, a reușit să ducă instituția pe o direcție bună și pe profit după numai 6 luni de la preluarea funcției, să identifice adevăratele probleme ale Direcției Silvice și să elimine, prin desfacerea contractelor de muncă, un număr însemnat de personal care nu a înțeles că pădurea trebuie protejată și gospodărită corect.

Tabugan îi impută lui Plujar și o decizie pe care o plasează în curtea USR PLUS. „Știți cumva cine nu a vrut să dea salarii compensatorii la pensionare personalului silvic care se sacrifică o viață pentru apărarea pădurilor țării, plătind chiar cu propria viață? Chiar partidul din care faceți parte. Noroc că eram în Parlamentul României și am putut susține în plen, cu tărie și argumentat, cu ocazia votării Statului Personalului Silvic, necesitatea acordării de bonusuri acestei categorii de personal după o viață în slujba pădurii. Vă rog ca în continuare să vegheați cu adevărat și cu maturitate la binele acestui județ, fără atacuri personale nejustificate care credeți dumneavoastră că vă sporesc capitalul de imagine sau v-ar putea menține într-o funcție publică bine plătită.”, a concluzionat Ion Tabugan.

CITEȘTE ȘI: Subprefectul Plujar, tras pe dreapta de Florin Cîțu: „Nu ne lăsăm călcați în picioare de un premier vremelnic”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/