Prefectul de Timiș, după ce a fost demis din funcție: „Aștept publicarea în Monitorul Oficial. Până atunci îmi îndeplinesc atribuțiile”

zoltan nemeth

Zoltan Nemeth, demis astăzi din funcția de prefect de Timiș, a declarat că s-a pregătit pentru acest moment din cauza crizei politice din coaliție, dar că își va îndeplini în continuare atribuțiile, până în momentul în care Hotărârea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial. 

Toți prefecții și subprefecții USRPLUS au fost demiși, astăzi, de către premierul Florin Cîțu. Printre cei vizați de această decizie se numără și Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș.

Nemeth a afirmat că s-a pregătit pentru o eventuală eliberare din funcție, iar acum așteaptă publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial.

M-am pregătit pentru o eventuală eliberare din funcție urmare a crizei politice din cadrul coaliției de guvernare, având în vedere că prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu. Aștept publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern. Până atunci îmi îndeplinesc atribuțiile așa cum am făcut și zilele trecute. Așa cum am anunțat anterior, eram pregătit să îmi dau demisia dacă s-ar fi luat o astfel de decizie în forurile interne ale partidului, respectiv ca prefecții și subprefecții din partea USR PLUS să își înainteze demisiile”, a declarat, pentru Express de Banat, Zoltan Nemeth.

De asemenea, prefectul de Timiș proaspăt demis a anunțat că mâine își va prezenta raportul de activitate, în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că nu va numi alte persoane în locul prefecților și subprefecților USPLUS schimbați din funcții. În aceste condiții, atribuțiile prefectului de Timiș vor fi preluate de subprefectul PNL Ovidiu Drăgănescu.