Subprefectul Plujar, tras pe dreapta de Florin Cîțu: „Nu ne lăsăm călcați în picioare de un premier vremelnic”

Plujar,demitere,cîțu

Scandalul dintre PNL și USR PLUS pare fără cale de împăcare. Premierul Florin Cîțu a mai făcut un pas în adâncirea acestuia prin demiterea tuturor prefecților și a subprefecților care fac parte din USR PLUS. Printre ei se află și Andrei Plujar, secundul liberalului Cristian Gâfu la nivelul județului Caraș-Severin.

Prefecții și subprefecții USR PLUS au fost destituiți din funcție în ședința de Guvern de astăzi. Este vorba despre 14 prefecți, inclusiv cel al Capitalei, precum și 28 de subprefecți. Printre cei din urmă se află și liderul USR PLUS Caraș-Severin, Andrei Plujar, care a fost numit în această funcție în luna februarie.

Plujar spune că nu îl surprinde această decizie a premierului, în contextul în care au fost trimiși acasă și secretarii de stat ai USR PLUS. Însă demiterea din funcție nu-l descurajează: „Noi mergem mai departe, fiecare la activitățile pe care le-a lăsat acum mai bine de jumătate de an, pentru că noi nu suntem dependenți politic de o funcție pusă în brațe de un tătuc la partid pe care nu ai voie să îl deranjezi, nici șomeri, cum lansează zvonistica #echipacastigatoare de la PNL. Noi nu am circulat 30 de ani din funcție în funcție cadou de partid.”

Cele aproape 7 luni cât timp a ocupat funcția de subprefect i-au arătat ce înseamnă administrația publică, un domeniu pe care îl consideră acum mai ușor decât munca la privat.

În ceea ce privește scandalul de la nivel central, Andrei Plujar spune că acesta nu s-a resimțit la nivel local, având o relație foarte bună atât cu prefectul PNL Cristian Gâfu, cât și cu celălalt subprefect al județului, Atila Bognar (UDMR). „Am depășit mereu această barieră politică și am colaborat foarte bine.” Chiar și declarația de astăzi a primarului Ioan Popa reprezintă, în opinia sa, o dovadă că relațiile politice de la nivel local sunt cu totul altele decât la București.

CITEȘTE ȘI: Nelu Popa: Președintele Iohannis să intervină acum! Demiterea Guvernului Cîțu e una dintre variante!

„Vă mulțumesc în primul rând vouă, cărășeni care mă susțineți necondiționat, indiferent cât de greu ne-a fost în unele momente, chiar dacă pe unii nu v-am întâlnit încă! Vă transmit că rămân alături de voi în postura de cetățean și reprezentant USR PLUS! Le mulțumesc pe această cale prefectului Cristian Gâfu și subprefectului Atila Bognar, colegilor mei din Prefectură și colaboratorilor pentru tot sprijinul primit! Subliniez că în spatele zidurilor instituțiilor publice se află și profesioniști, oameni dedicați meseriei lor, oameni care zi de zi, guvernare de guvernare (și au fost 25 de cabinete în ultimii 31 de ani), își fac treaba în interesul cetățenilor. Acestor oameni le sunt îndatorat! Mulțumesc mult colegilor mei de la USR PLUS pentru că mi-au oferit suport de atâtea ori. Îi asigur că nu ne lăsăm călcați în picioare de un premier vremelnic și că mergem mai departe, împreună, cu capul sus!”, a transmis Andrei Plujar.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că posturile vacantate astăzi nu vor fi ocupate. „Nu se numesc alții pe posturi. Rămân posturi libere și se preiau din atribuții”, a spus prim-ministrul.