Elevii cumpără droguri în şcolile din Moldova Nouă!

Cadrele didactice din şcolile şi liceele din Clisura Dunării n-au văzut şi nu au auzit nimic, deşi chiar traficanţii de droguri recunosc că au vândut într-o veselie cannabis şi etnobotanice elevilor minori, de multe ori chiar în unităţile de învăţământ!

Express de Banat a prezentat ieri lucruri deosebit de grave care se întâmplă în şcolile din Moldova Nouă, în special în Şcoala Nr. 4 şi la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”, lucruri legate de consumul de droguri, confirmate de procurori şi instanţele de judecată, şi nu simple zvonuri, aşa cum lasă să se înţeleagă, spre exemplu, Mircea Milosavlievici, director adjunct la liceul amintit. Procurorii de la Crimă Organizată au confirmat faptul că în unităţile de învăţământ s-au vândut droguri de risc şi mare risc, cum de altfel au făcut-o şi dealerii sau mai mulţi elevi, consumatori sau nu de astfel de substanţe.

Scriam ieri că o profesoară de la Liceul Tehnologic a primit într-o zi de la mama unui elev minor un pliculeţ ce părea a conţine droguri. Plicul a ajuns în cele din urmă la organele de cercetare penală, care au confirmat că elevul avea în geantă droguri. Am stat de vorbă ieri cu profesoara Claudia Mărculescu, a cărei poziţie este incredibilă, atâta vreme cât susţine că nu mai ştie nimic despre acel plic misterios. Nu a fost curioasă să afle dacă erau droguri sau nu, de unde proveneau şi dacă mai există şi alţi elevi care consumă substanţe interzise. „Eu am semnalat direcţiunii întreaga situaţie, nu ştiu dacă acel plic conţinea droguri sau nu, deci nu pot să fac nicio afirmaţie, nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe. Într-adevăr, este vorba de un fost elev de-al meu. A venit mama elevului la şcoală pentru o situaţie legată de disciplină şi mi-a semnalat faptul că a găsit în geanta copilului un pliculeţ şi nu ştia despre ce e vorba. Mama elevului era îngrijorată, nici ea nu ştia despre ce este vorba. Nu era praf, or fi fost etnobotanice sau nu, nu ştiu, nu avea niciun miros, chiar nu ştiu ce să zic, pentru că nu mă pricep. Eu l-am dus la direcţiune pentru că nu ştiam ce conţine şi de acolo mai departe s-a ocupat conducerea liceului, nu am avut contact direct cu Poliţia. În afară de faptul că am intrat în posesia acelui plic, nu am văzut pe nimeni consumând în şcoală, nu ştiu dacă asta se întâmplă”, a declarat cadrul didactic.

Am stat de vorbă şi cu directorul adjunct Mircea Milosavlievici despre consumul de droguri în rândul elevilor de la Liceul Tehnologic. Aceeaşi poziţie incredibilă. „În liceul nostru nu s-a consumat şi nici nu se consumă droguri. Acel pliculeţ care a apărut la direcţiune a fost predat Poliţiei din oraş, noi nu ştim ce conţine acel plic, putea să fie şi ceai înauntru. Sunt doar nişte zvonuri care circulă pe stradă”, a afirmat Milosavlievici. Zvonuri confirmate de procurori, de traficanţii de droguri trimişi în judecată şi de mulţi elevi ai liceului, care au vorbit despre asta în declaraţiile date la DIICOT. Tot oraşul ştie că se consumă droguri în şcoli, mai puţin direcţiunea liceului, care nu s-a deranjat să afle constatările Poliţiei în legătură cu acel plic suspect. Ar fi putut măcar să declanşeze o anchetă internă în şcoală, atât timp cât exista un semnal de alarmă aşa de grav. Dar, nimic!

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV: DEZVĂLUIRI ŞOCANTE. Droguri de risc şi mare risc, vândute minorilor în şcolile din Moldova Nouă!

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. Anonim says:

    Poate nu ar fi rau ca jurnalistii de la Express de Banat sa verifice si relatiile nepotrivite intre anumiti profesori din Moldova Noua si elevii lor. Vor avea surprize, va garantez!