Scandal pentru Liga I

Patronul Metalului Reşiţa, Cătălin Rufă, nu a glumit şi a contestat în mod oficial promovarea formaţiei ASA Târgu Mureş în Liga I.

Oficialii clubului mureşean au luat foc când s-au trezit chemaţi la Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal pentru a da explicaţii legate de acea divizare a societăţii, despre care se tot discută în presă. Metalul a cerut comisiei să analizeze mai multe documente din care ar reieşi că scopul modificărilor făcute la clubul din Târgu Mureş nu ar fi fost altul decât acela de a scăpa societatea de datorii, astfel încât să poată obţine licenţa pentru prima ligă. Conducerea clubului ASA se declară ,,profund indignată” şi a reacţionat dur, susţinând că ,,CS Metalul Reşiţa SA încearcă prin acţiuni şicanatorii, tardive, netemeinice şi nelegale să prejudicieze imaginea unui club care a promovat sportiv în Liga I şi a obţinut licenţa pentru sezonul 2014-2015”.

,,Am făcut 800 km în ziua de 11.06.2014 pentru a ne susţine întâmpinarea pe care am depus-o la Comisia de Disciplină referitor la sesizarea făcută de CS Metalul Reşiţa SA şi va trebui probabil să mai facem 800 km în ziua de 18.06.2014 şi asta, în situaţia în care clubul din Reşiţa, dându-şi seama de nelegalitatea acţiunilor sale, nu îşi va retrage sesizarea depusă la Comisia de Disciplină”, a spus Man Ioan Nucu, preşedintele lui ASA.

Cazul se judecă miercuri!

Interesant este că sesizarea făcută de clubul reşiţean a fost admisă şi s-a acordat un al doilea termen pentru dezbaterea ei. Probabil că aşa se explică şi nervozitatea excesivă a celor de la Târgu Mureş. Mai mult decât atât, aceştia nu se apără prezentând dovezi din care să rezulte că nu e nicio problemă, ci preferă să arate că acţiunea clubului reşiţean a venit prea târziu. ,,Avizul Direcţiei Juridice a FRF din 14.08 a fost afişat pe site-ul FRF şi la sediul FRF cel puţin cu cinci zile înainte de şedinţa Comitetului Executiv, timp în care niciun club sau persoană interesată nu a făcut opoziţie prin acţiunea introdusă la Comisia de Disciplină a FRF, ceea ce arată cât se poate de clar că reclamanta a fost decăzută din dreptul de a formula apărarea la acest aspect.

Statutul FRF la art. 34 ,,Adoptarea Deciziilor” prevede la alin. 9 că ,,Hotărârile Comitetului Executiv contrare legii sau dispoziţiilor cuprinse în Statutul şi Regulamentele FRF pot fi atacate în justiţie de oricare dintre membrii care nu au luat parte la şedinţa Comitetului Executiv sau care au votat împotrivă….”, se arată în comunicatul semnat de conducerea lui ASA.

Prejudicii de imagine

Mureşenii se consideră jigniţi şi ameninţă cu instanţele de judecată, dar totodată îi iau peste picior pe oficialii din Valea Domanului: ,,Prin acţiunea pe care a întreprins-o la Comisia de Disciplină, CS Metalul Reşiţa a adus grave jigniri atât clubului AFC ASA 2013 Tg. Mureş, cât şi Comisiei de acordare a licenţei cluburilor, care prin Hotărârea nr. 23/09.05.2014 admite cererea şi acordă licenţa clubului AFC ASA 2013 Tg. Mureş pentru sezonul 2014-2015. Hotărârea este semnată de un preşedinte, un vicepreşedinte şi trei membri ai comisiei. Mai mult, este jignit şi dl. Viorel Duru, directorul de licenţiere, care în Raportul final al Administraţiei de Licenţiere a cluburilor adresat Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor, în ziua de 06.09.2013, cu privire la AFC ASA 2013 Tg. Mureş, specifică la punctul 4, criteriul juridic: «În urma studierii raportului expertului juridic şi verificării documentaţiei aflate la dosar, am constatat că sunt îndeplinite cerinţele minime ale criteriului juridic din RNLC», mai afirmă şefii lui ASA.

Metalul joacă murdar!

Oficialii lui ASA nu se opresc aici, ironizează Stadionul ,,Mircea Chivu” şi le recomandă şefilor clubului reşiţean să coboare cu picioarele pe pământ: ,,Pe cei de la Reşiţa, care au trimis sesizarea la Comisia de Disciplină, îi rugăm ca altă dată să citească şi să cunoască mai bine prevederile ROAF şi să ştie că, la data de 02.08.2013, când s-a cerut aprobarea pentru schimbarea denumirii în AFC ASA 2013 Tg. Mureş era în vigoare art. 2, alin. 5 din ROAF/2011, care prevedea că cererea de schimbare a denumirii însoţită de documente se depun la forul competent cu minim 30 de zile înaintea începerii campionatului, în caz contrar cererea urmând a fi respinsă ca tardiv introdusă. Această cerinţă a fost îndeplinită de AFC ASA 2013 Tg. Mureş cu 36 de zile înaintea începerii campionatului 2013-2014 (07.09.2013).

În situaţia aceasta se pune întrebarea dacă CS Metalul Reşiţa SA îşi mai face planuri pentru Liga I? AFC ASA 2013 Tg. Mureş consideră că CS Metalul Reşiţa SA trebuie să revină cu picioarele pe pământ şi să nu mai viseze anul acesta la Liga I, pentru că nu are nici măcar un stadion care să poată fi omologat pentru Liga I şi nici nu îndeplineşte criteriul sportiv pentru promovare. Pregătiţi-vă, domnilor de la Reşiţa, pentru că aveţi un sezon greu şi aveţi în atenţie faptul că nu va promova decât echipa de pe locul I. Sau credeţi că nu veţi fi în stare să promovaţi şi atunci prin orice tertip murdar încercaţi să jigniţi oameni şi clubul nostru şi să cereţi ilegalităţi la Comisia de Disciplină a FRF?

Oricum, Clubul AFC ASA 2013 Tg. Mureş îşi rezervă dreptul de a acţiona CS Metalul Reşiţa SA la Comisia de Disciplină şi în instanţele de drept comun pentru a cere daune pentru prejudiciul de imagine pe care l-a suferit”.

Probleme şi la Reşiţa!

În finalul comunicatului clubului ASA, reşiţenilor li se recomandă să stea în banca lor, pentru că dacă există probleme de genulor celor pe care le-au semnalat Comisiei de Disciplină, atunci acestea sunt în Valea Domanului: “,,ASA 2013 Tg. Mureş îşi pune întrebarea: oare cum stă CS Metalul Reşiţa SA cu schimbarea denumirii echipei Damila Măciuca, dar cu schimbarea sediului social la Reşiţa, dar cu schimbarea acţionariatului?! Ne interesează şi pe noi, pentru că atunci poate şi echipa de pe locul 5 va emite şi ea pretenţii la promovare!”

 

CITEŞTE ŞI: Metalul joacă la masa verde! Avocatul lui Rufă lucrează la promovarea Reşiţei în Liga I!

Comments

  1. aaa says:

    Promovarea trebuie realizata pe teren,nu prin fel si fel de tertipuri.Sunt curios ca acum cu ratarea promovarii,cati bani se vor mai investi in echipa.