S-AU TREZIT! Viorel Ișfan, declarat incompatibil în 2017 pentru fapte din 2008!

Agenția Națională de Integritate (ANI) ne șochează din nou după ce anunță acum, în anul 2017, că în perioada 2008-2010 fostul primar de la Zorlențu Mare a fost incompatibil și a făcut fals în declarații.

Demersul este cel puțin caduc, dacă nu inutil, din moment ce Viorel Ișfan a avut mai multe mandate, până în 2016, ca primar la Zorlențu Mare, dar ANI a reușit performanța să-l declare incompatibil abia la un an și mai bine de la momentul în care a renunțat să mai candideze!

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi fals în declaraţii în cazul a şase foşti şi actuali aleşi locali. Fostul primar al comunei Zorlențu Mare din județul Caraș-Severin, Viorel Işfan, a fost găsit în stare de incompatibilitate întrucât în perioada 19 iunie 2008 – 26 februarie 2010 a deținut simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Ișfan Viorel Persoană Fizică Autorizată. Acesta a fost informat și a depus la ANI un punct de vedere.

Și mai ilar este faptul că, tot în anul 2008, Viorel Ișfan avea și o societate comercială, lucru precizat chiar în declarația sa de avere de pe site-ul ANI, fapt care este la fel de incompatibil, dar ANI încă nu s-a sesizat și asupra acestui fapt, deși declarația sa de avere cu această precizare este depusă chiar de două ori pe site-ul oficial al Agenției. Declarațiile pot fi citite aici și aici.

O posibilă utilitate, totuși, a demersului ANI ar putea fi acuzația de fals în declarații, Viorel Ișfan netrecând în cele două declarații de interese depuse în anul 2008 și faptul că are o firmă și acel PFA, comițând fals în declarații. Dacă ANI va sesiza Parchetul cu privire la această faptă, iar Ișfan va fi găsit vinovat, acesta ar putea ajunge la pușcărie deoarece el a primit deja o pedeapsă cu suspendare după ce a fost găsit în conflict de interese și nu ar mai putea primi o nouă pedeapsă cu suspendare. Asta dacă nu se începe și urmărirea penală la 9 ani de la constatare, cum a făcut ANI cu sesizarea faptei în 2017, deși ea a fost produsă în 2008!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Primarul Işfan a fost condamnat și interzis în fotoliul de edil!

EXCLUSIV. Primarul Viorel Işfan a semnat un acord de vinovăție cu procurorii pentru conflict de interese!

Primar cărășean, lovit cu pumnul în figură chiar în hora de la rugă!