EXCLUSIV. Primarul Işfan a fost condamnat și interzis în fotoliul de edil!

explo 1000x200

Judecătoria Reşiţa a acceptat acordul de vinovăţie cu care a fost sesizată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara în cazul primarului de la Zorlențu Mare!

Aşa cum Express de Banat a dezvăluit în exclusivitate, Viorel Işfan este cercetat încă din anul 2007 pentru conflict de interese şi alte fapte de corupţie ori asimilate acestora, fapt pentru care a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, prin care a fost condamnat la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare. Judecătorul a mai decis să-i aplice inculpatului Işfan pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1, lit. a și b raportat la art. 66, alin. 2 Cod Penal constând în dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o durată de un an, de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri potrivit art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal”.

Instanța a dispus ca executarea pedepsei de un an și trei luni închisoare să fie suspendată sub supraveghere pe durata unui termen de 2 ani. În acest interval de timp, primarul Ișfan are obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Zorlenţu Mare sau a Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin.

Imediat după rămânerea definitivă a sentinţei, Instituţia Prefectului Caraş-Severin va dispune încetarea mandatului înainte de termen a primarului Viorel Işfan, prerogativele de primar urmând a fi preluate de către viceprimarul în funcţie.

Cu toate acestea, familia Işfan se pare că nu poate sta departe de primărie şi va încerca să-l arunce în alegeri pe fiul primarului, Marius Işfan. Acesta este însă şi el părtaş la faptele pentru care tatăl său a semnat acordul de recunoaştere a vinovăţiei și este foarte posibil ca PNL să nu-l mai desemneze drept candidat. Zvonurile spun că s-ar reorienta spre PSD, ca şi prietenul şi colegul din Fârliug, chiar dacă la Zorlenţu Mare PSD are deja un candidat anunţat şi asumat.

banner 970 x 250