EXCLUSIV. Capii județului şi cei ai bisericii s-au desfătat cu o labă. De urs! (UPDATE)

Ionesie Ghiorghioni i-a pregătit lui Sorin Frunzăverde un meniu special în campania electorală pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2014! Procurorii DNA au supravegheat ospățul!

Labă de urs şi mitră de episcop. Cam așa s-ar putea intitula povestea descrisă de procurorii anticorupție în materialul de urmărire penală adunat împotriva lui Sorin Frunzăverde și Ionesie Ghiorghioni, material care până la urmă a stat la baza condamnării celor doi. Ce-i drept, în primă instanță. În plin Post al Crăciunului, nici măcar episcopul Caransebeșului nu s-a putut abține de la așa delicatese. Mai ales că invitaţia a venit de la primii oameni ai județului!

Toată protipendada politică s-a adunat pe 13 noiembrie 2013 sau cel puțin plănuia să se reunească la bordeiul lui Coajă (n.r. – Ioan Cojocaru, consilier județean), căci şeful vânătorilor, Ionesie Ghiorghioni, făcuse rost de o labă de urs. Laba fusese gătită de către artiştii Ioan Cojocaru şi Nicolae Vlădulescu. Ca la carte. Special pentru Sorin Frunzăverde!

În jurul orei 13, Ghiorghioni l-a sunat umil pe Frunzăverde şi i-a reamintit de ospățul pregătit. Discuţia dintre cei doi, interceptată de procurorii DNA, a fost extrem de savuroasă şi are menirea de a descrie foarte bine relaţiile care existau între cei doi. Mai exact, cum îl trata Frunzăverde pe Ghiorghioni.

Sorin Frunzăverde: Da

Ionesie Ghiorghioni: Cu stimă, domnu preşedinte! Mă iertaţi că-s…

Sorin Frunzăverde: Ești pe teren bănuiesc, da?

Ionesie Ghiorghioni: Da, da. Am plecat din Caransebeș către Sacu, acopăr tot!

Sorin Frunzăverde: No, bine. Ocupați-vă de problemă, tu și BEBE, da?

Ionesie Ghiorghioni: Acopăr tot, nu vă faceți probleme…

Sorin Frunzăverde: După masă unde?

Ionesie Ghiorghioni: Probabil la Coajă… La Coajă acolo, cu laba de urs.

Sorin Frunzăverde: Laba de urs? La cât au zis, la trei jumate?

Ionesie Ghiorghioni: Trei jumate-patru dacă veniți e bine. Că la 3 are o fântână cu episcopul, nu stau, după aia vine cu el cu tot acolo, știți?

Sorin Frunzăverde: Da, știu. Cu episcop cu tot vine, da știu!

Ghiorghioni Ionesie: Dacă puteți veni… sau veniți la aia, la fântână, n-are…

dacus 05 iulie 2024

Sorin Frunzăverde: Nu vin la nicio fântână, mai lăsați-mă cu fântânile voastre! Nici nu știu dacă vin la Coajă până la urmă… la labă de urs

Ionesie Ghiorghioni: Eeee, păi… păi da pentru dumneavoastră am scos-o. Păi cum?! Mă tot batjocoriți că nu-s în stare de nimica…

Sorin Frunzăverde: N-am chef mă! Nu vin, uite!

Ionesie Ghiorghioni: Hai dom președinte, că le-am dus-o! Vă rog foarte mult!

Frunzăverde Sorin: Bine, vorbim.

Ionesie Ghiorghioni: Păi?! Pentru dumneavoastră am dus-o, păi ce eu îi duc lui Coajă și lui Vlădulescu?!

Frunzăverde Sorin: Bine, bine, bine, bine, bine, bine mă, vin la laba de urs [foloseşte cuvinte obscene]

Ionesie Ghiorghioni: [foloseşte cuvinte obscene]

 

Laba de urs pare să le fi priit și asta pentru că, pe 17 noiembrie, dimineaţa, imediat după marea victorie, Ghiorghioni l-a sunat din nou pe Frunzăverde. Să-l felicite!

Frunzăverde Sorin: Oricum, oricum, greu…da…

Ionesie Ghiorghioni: Greu, da totuşi a mers bine.

Frunzăverde Sorin: Bine, da… mă rog, le-am luat şi caimacul ieri seară că am făcut anunţul cu procentele… da, da! E plină presa de mine, nu de ei. Dar… greu domne!

UPDATE, ora 12.20

Casian Rușeț, secretar eparhial al Episcopiei Caransebeșului, a ținut să ne corecteze. „Vă înștiințăm că Postul Crăciunului  începe din data de 15 noiembrie, potrivit calendarului și tradiției ortodoxe. Așadar, perioada de 13 noiembrie nu avea cum să fie plin Post al Crăciunului, așa cum dvs. ați informat”, ne-a transmis acesta. În aceste condiții ne vedem obligați să corectăm informația. Laba de urs nu a fost servită în plin Post al Crăciunului, ci în pragul Postului Crăciunului.
Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/