Conac vechi de secole, scos la vânzare pe sume fabuloase. Ce minunății cuprinde domeniul boieresc de la Zăgujeni?

explo 1000x200

Fostele conace boierești sunt transformate în vile de lux și scoase la vânzare! Din Banat, două imobile sunt în topul celor mai scumpe vile din România. Unul amplasat la Timișoara, iar al doilea este conacul de la Zăgujeni, Caraș-Severin, a cărui valoare de piață se ridică la 800.000 euro.

p_DSC05864Potrivit agentului imobiliar Viorel Murgoi, conacul a fost construit la 1850, este amplasat într-o zonă deosebit de bună, la 9 km de Caransebeş şi 30 km de Lugoj, pe E70 respectiv DN6. Clădirea este compusă din 22 camere, cu pivniţă pe 90 la sută din suprafața clădirii. Locația mai cuprinde încă 8 corpuri de clădiri auxiliare cu suprafețe cuprinse între 200 mp şi 800 mp.

 

„Ceea ce este și mai interesant la această locație, care poate fi și o atracție turistică, este parcul de 3.000 mp cu arbori seculari, 5 specii de brad, arbori exotici și pomi fructiferi”, ne-a precizat Viorel Murgoi.

Suprafața totală a domeniului este de 27.500 mp, într-un cadru natural deosebit, cu multe spații verzi și liniște deplină.

 

„Este p_DSC05859deosebit de interesantă combinația dintre vechi și nou, prin lucrările de reabilitare realizate. În interiorul conacului se găsesc teracote și șemineuri construite în anul 1850. Recent, clădirea a fost conectată la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare a localității. Suntem deschiși la un parteneriat pentru înființarea unui cămin de seniori sau a unui centru ambulatoriu pentru bolnavii cu Alzheimer, cu accesare de fonduri europene. În acest sens, deținem și un plan de afaceri” a mai precizat Viorel Murgoi.

banner 970 x 250