Iova s-a înțeles cu Mocioalcă! Doar pentru că PSD îl poate face primar la Caransebeș!

explo 1000x200

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova, a recunoscut că a bătut palma cu Ion Mocioalcă, dar nu pentru că ar crede în politica social-democraților, ci pentru că PSD i-ar mări considerabil șansele să-l învingă pe Marcel Vela la alegerile din 5 iunie pentru Primăria Caransebeș!

Plecarea lui Ilie Iova de lângă Vela, dar mai ales trecerea sa la PSD au surprins pe toată lumea. Vicele CJ este convins că deciziile sale vor fi înțelese de gugulani și că nu va fi etichetat drept un traseist politic. „Am spus de la bun început că nu doresc decât să candidez la Primăria municipiului Caransebeș, lucru care l-am afirmat acum câteva luni și lucru de care mă țin. Faptul că acum am decis să candidez din partea unei formațiuni politice care îmi maximizează șansele la Primăria Caransebeș nu este unul pe care să nu-l știți. În al doilea rând, nu vă ascund faptul că am purtat discuții cu toate celelalte formațiuni politice care mi-au propus să candidez pentru dânsele și le mulțumesc pe această cale. Însă am dorit ca atunci când particip la o asemenea competiție, pentru că o consider competiție, nu luptă, să am maximul de șanse pentru a câștiga Primăria Municipiului Caransebeș. Am ajuns la un acord cu PSD-ul, prin care dânșii mă sprijină la Primăria municipiului Caransebeș și eu, prin umila mea activitate pe care am desfășurat-o timp de patru ani la Consiliul Județean, să-i ajut la Consiliul Județean în a obține cât mai multe mandate. De aici încolo, lucrurile o să se desfășoare firesc”, a explicat Iova.

Întrebat dacă în spatele deciziei de a trece la PSD se ascund și alte motive decât maximizarea șanselor de a-l bate pe Vela, cum ar fi spre exemplu doctrina politică a PSD, vicele CJ a susținut că tot ce îl interesează este să se bucure de sprijinul unui partid puternic, numeros, care îi poate asigura din start un important număr de voturi. Mai mult decât atât, Iova a apreciat că nu ar mai fi avut niciun viitor în PNL. „Dacă e s-o spunem pe-a dreaptă, eu am fost exclus cu mult timp înainte din PNL. În momentul în care am decis să candidez la Primăria Caransebeș! Am făcut asta pentru că, din punct de vedere al activității mele, consider că în ceea ce privește administrația am parcurs cam absolut toate etapele. În sensul că am fost două mandate consilier local, am fost un mandat viceprimar, am fost patru ani vicepreședinte și un an din cei patru, președinte. Deci, în ceea ce privește administrația, cred că am suficientă experiență și expertiză încât să pot candida la Primăria Caransebeș ca și potențial câștigător al acestui fotoliu. Pe de altă parte, nu puteam să candidăm doi de la aceeași formațiune politică la primărie. Caransebeșul chiar are nevoie de o competiție adevărată în ceea ce privește viitorul mandat de primar”, a mai declarat Ilie Iova.

 

banner 970 x 250