Restructurările bat la uşa CET 2010

Aleşii locali aşteaptă liste cu numele persoanelor ce vor trebui să părăsească societatea reşiţeană, odată cu finalizarea centralelor de cartier. Cei care fac parte din boardul societăţii au confirmat că va urma un val de restructurări. La viitorul plen, aceasta va ajunge şi pe masa consilierilor locali.  

Subiectul centralelor de cartier, atât de des adus în discuţie de liderii politici locali, va lăsa societatea de termoficare cu mai puţini angajaţi decât cei circa 190, cât are în prezent. Asta pentru că, odată cu finalizarea centralelor de cartier, oamenii nu vor mai avea acelaşi volum de lucru, ţinând cont de faptul că sistemul este unul computerizat şi performant. „Sunt informaţii că la CET se fac restructurări pe linie politică”, a spus Ioan Benga, consilier local PSD, la cel mai recent plen. În replică, directorul în cadrul CET 2010, Toader Dănilă a ţinut să îl contrazică, însă nu total. „Nu am spus că nu se fac restructurări, însă operaţiunea e gândită, nu se face pe criterii politice”, a subliniat acesta.

CITEȘTE ȘI: Legături periculoase în dosarul CET
Angajaţii de la CET dezaprobă imixtiunea politică în viaţa societăţii

Primarul oraşului, Mihai Stepanescu spune că lucrarea privind realizarea centralelor de cartier va fi gata în viitorul apropiat. Asta, în ciuda faptului că ceilalţi aleşi l-au tras la răspundere de întârzierea cu care avansează. „Să vedem şi partea bună a lucrurilor. Sunt tot felul de devieri, de întârzieri. De 30 de ani nu s-a făcut nimic. Patru centrale sunt gata, atingem şi numărul de opt, iar lucrarea va fi gata”, a spus edilul-şef, Mihai Stepanescu, care îi asigură pe oameni că în trei săptămâni se va putea vorbi despre recepţie.  „Nimeni nu a spus că investiţia nu e  bună, ci că nu e gata în timp. Sunt 2,5 milioane de euro. Unul dintre criteriile pentru care firma a câştigat licitaţia a fost termenul de finalizare, dar care nu s-a respectat”, a adăugat viceprimarul Sorin Simescu.

CITEȘTE ȘI: CET 2010 riscă să intre în faliment!