CET 2010 riscă să intre în faliment!

În plin scandal legat de falimentul vechii societăţi care încălzea locuinţele reşiţenilor, CET Energoterm, şi facturile sau onorariile pe care municipalitatea a fost obligată în instanţă să le plătească, conducerea CET 2010 anticipează aceeaşi soartă tristă şi pentru actualul operator local.

Societatea care încălzeşte caloriferele a aproximativ 3.000 de apartamente, mai multe grădiniţe, şcoli, licee şi instituţii din oraş este îngropată în datorii şi numai intervenţia guverunului o poate salva de la colaps. Cu datorii uriaşe la furnizorul de gaz, E.On, cu sute de mii de lei datorate către Enel, Aquacaraş, IT Management şi Baltur, CET 2010 poate intra oricând în insolvenţă. “Dacă nu ne achităm datoriile, riscăm să intrăm în faliment şi CET 2010. Deşi nu are un patrimoiu, are de recuperat 40 de miliarde. O să ajungem să dăm banii unei societăţi lichidatoare. Am început să plătim şi penalităţi la E.On. Vom avea probleme şi cu Finanţele. Noi am emis facturi către Baltur, spre exemplu, şi aceste facturi sunt purtătoare de TVA. O să ni se pună poprire pe conturi”, avertizează Aurel Marinescu, directorul societăţii de termoficare.
Termen de plată depăşit
CET 2010 ar fi trebuit să stingă până ieri datoriile către E.On pentru a evita astfel să rămână fără gaz, ceea ce ar însemna întreruperea furnizării agentului termic. Potrivit reprezentanţilor operatorului local, numai intervenţia guvernului, căruia i s-a solicitat suma de 130 de miliarde de lei, ar putea rezolva problema. “Am informat Ministerul de Interne că a expirat termenul de plată la gaz. Noi plătim. Noi avem obligativitatea directă de a plăti 60 la sută din ceea ce încasăm către furnizorul de gaze. Ne-a intrat marţi în cont aproape un miliard, astfel că, 600.000 am plătit la E.On, dar sunt sume foarte mici raportate la datoria foarte mare pe care o avem. Ceilalţi 40 la sută i-am plătit către Enel pentru că şi dânşii ne-au trimis o somaţie”, a mai spus Marinescu.

“Am solicitat şi un sprijin din partea Guvernului, am trimis proiectul de hotărâre privind un ajutor pentru termia reşiţeană, proiect întocmit de Prefectură. Nu putem opri furnizarea agentului termic şi a apei calde. Mă îndoiesc că vom putea trece şi de luna martie în cazul în care guvernul nu ne va ajuta”, Aurel Marinescu, director CET 2010

Comments

  1. daria alexandrescu says:

    60 la suta dintr-un miliard fac 600.000 ? va hotarati pana la urma despre ce moneda discutati? 130 de miliarde de lei sa dea guvernul ? aia inseamna aproximativ 30 de miliarde de euro. trebuiesc negociate 2-3 transe fmi doar pentru resita !

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/