Atenţie, şoferi! Se fură intens din maşini!

Un tânăr din Caransebeş a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce încerca să fure dintr-un microbuz. Cercetările au scos la iveală ca hoţul nu se afla la prima abatere, motiv pentru care a fost propus pentru arestare peventivă. Poliţiştii din Reşiţa au avut şi ei de-a face cu un caz asemănător.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în cadrul unei acţiuni pe care o desfăşurau pe străzile municipiului, poliţiştii din Caransebeş au surprins un tânăr care spărsese un microbuz. În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că tânărul în vârstă de 24 de ani este suspect în cazul a altor opt furturi din maşini, săvârşite în luna decembrie 2011 şi februarie-martie 2012.

Tânărul opera de fiecare dată după aceeaşi metodă. După ce spărgea unul din geamurile maşinii, fura tot ce găsea: laptopuri, telefoane mobile, poşete sau plase cu alimente, pe care ulterior le vindea. Hoţul va afla astăzi dacă îşi va petrece următoarele 29 de zile în arest. „În cauză poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi distrugere, fiind reţinut pentru 24 de ore urmând ca astăzi, să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul în cauză s-a ridicat la suma de aproximativ 3300 de lei, bunurile fiind recuperate în proporţie de 90 la sută”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Şi poliţiştii reşiţeni au avut de-a face cu un caz asemănător, în aceeaşi noapte. Un minor în vârstă de numai 16 ani a fost prins de o patrulă de ordine şi siguranţă publică având asupra lui obiecte furate. Ca urmare a verificărilor efectuate, oamenii legii au aflat că adolescentul furase un cd-player, o pereche de blugi şi una de cizme din două maşini parcate pe bulevardul Muncii din Reşiţa. Tânărul a fost condus la sediul poliţiei, unde i-a fost întocmit un dosar de cercetare penală, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de furt calificat.