Frumuseţile Banatului nu se lasă uitate. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest în colaborare cu vecinii sârbi, Asociaţia Bike Attack şi Universitatea „Eftimie Murgu” din oraşul de pe Bârzava au construit un brand turistic regional foarte util pentru cetăţeni.
Reşiţenii, în frunte cu reprezentanţii Asociaţiei Tehimpuls din cadrul ADR Vest şi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin, Serbia, au pus umărul la treabă ca să promoveze turismul din regiune şi să faciliteze revigorarea acestuia. Astfel, pe lângă înfiinţarea unui birou de informare în cadrul asociaţiei Tehimpuls şi a unui cluster – Banat Route- Serbia, aceştia au lansat şi un portal de turism dedicat Banatului românesc şi sârbesc – www.banatour.eu . Acesta poate fi accesat în trei limbi (română, sârbă şi engleză) şi cuprinde o ofertă turistică destul de bogată.
Potrivit realizatorilor, portalul cuprinde o hartă interactivă a Banatului românesc şi a celui sârbesc, fotografii dinamice, posibilitatea de achiziție a biletelor la diverse evenimente și realizarea de rezervări pentru cazare la pensiuni și hoteluri din regiune, un calendar cu evenimente din regiunea Banat și informații despre acestea, o aplicație-suport pentru planificarea unei călătorii în regiune (Trip Planner) și informații transmise în timp real despre starea vremii. De asemenea, alături de portal a fost realizată și o aplicație specială care să permită accesarea informațiilor de pe pagina web pe telefoanele mobile inteligente.
CITEŞTE ŞI: BANATUL ÎNFLOREȘTE PRIN NOI PROIECTE DE PROMOVARE!
„Pentru asigurarea actualizării informațiilor conținute de portal și pentru prezentarea mai multor perspective, portalul conține o secțiune dedicată membrilor, care permite înregistrarea celor interesați să editeze și să posteze informații în vederea promovării produselor și serviciilor turistice din Banat. Forumul din cadrul portalului www.banatour.eu se adresează tuturor celor care vizitează portalul și care sunt interesați de serviciile de turism din regiunea Banat”, explică reprezentanţii Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.
În construirea brandului turistic şi-au adus contribuţia, aşa cum am mai spus, şi reşiţenii. Organizaţia Bike Attack s-a ocupat de turismul activ, sportiv și de aventură, de turismul balnear și de sănătate, precum și de cel rural, iar Universitatea „Eftimie Murgu” a avut în vedere turismul urban și cel cultural.
CITEŞTE ŞI: VOR TURISM ȘTIINȚIFIC, DAR DEPARTE DE OSTROV!
„Nu e ceva inovator, dar am acceptat să colaborăm pentru că este primul portal care promovează turismul în Banat, care are informaţie actuală, la zi, conformă cu ce e în realitate. Acesta conţine informaţii despre absolut orice poţi face în Banatul Montan. Consider că e mare lucru să ai un loc unde să găseşti informaţii de bună calitate, actuale şi tot felul de aplicaţii vizavi de turism”, a precizat Cătălin Gavrilă, preşedintele asociaţiei reşiţene.
Portalul de turism a fost realizat prin proiectul de cooperare transfrontalieră România-Serbia „Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunităților locale”.
CITEŞTE ŞI: HOBBY-URILE DEZVOLTĂ TURISMUL ÎN CLISURA DUNĂRII