Hobby-urile dezvoltă turismul în Clisura Dunării

Având cel mai lung defileu de pe cursul Dunării şi unic în Europa, Clisura Dunării are un potenţial turistic ridicat, dar care este mai puţin valorificat. Aurel Stancu a găsit o strategie prin care să atragă turiștii la malurile fluviului.

Deşi turismul nu este foarte dezvoltat în Clisura Dunării, oamenii de afaceri continuă să investească în zonă. Timişoreanul Aurel Stancu este unul dintre ei. Pasionat de pescuit, acesta nu a stat pe gânduri şi, din primăvara anului trecut, a adăugat un plus de culoare regiunii. A construit o pensiune superbă în partea de sud-est a judeţului Caraş-Severin, mai exact, între localităţile Berzasca şi Liubcova, în zona Stenca.

,,Venind de foarte mulţi ani în zona Liubcova-Berzasca, iar pescuitul fiind hobby-ul meu, m-am hotărât să cumpăr teren în acea parte a Clisurii pentru a dezvolta o afacere care să aibă, totodată, legătură şi cu pasiunea mea. Şi astfel s-a format pensiunea de astăzi în care am investit foarte mulţi bani”, a declarat, pentru Express de Banat, Aurel Stancu, managerul pensiunii.

Proiectul omului de afaceri oferă turiştilor posibilitatea de a-şi petrece timpul liber într-un mod plăcut, având la dispoziţie pentru agrement mai multe servicii: pescuit, bărci de pescuit, yacht pentru plimbări pe Dunăre şi skijeturi. Pensiunea are o capacitate suficient de mare pentru cazare, locuri amenajate pentru plajă, bar, locuri de parcare, dar şi un restaurant rustic în care oaspeţii pot gusta preparate din peşte şi nu numai.

Poziţionate pe un ponton de 300 m direct la apă, cele 11 căbănuţe puse la dispoziţia turiştilor sunt foarte bine dotate: ,,Fiecare cabană are frigider, aer condiţionat, televizor, minibar şi baie proprie cu cabină de duş. Am făcut şi o cabană pentru familii, cu 3 dormitoare, baie proprie şi un living dotat cu climă, frigider şi plasmă. Clienţii au acces şi la internet, prin legătură wifi. Preţul unei cabane este de 100 de lei /noapte/2 persoane”, explică Aurel Stancu. Potrivit acestuia, pensiunea are o capacitate de 32 de locuri de cazare. Şi, ca să fie tot tacâmul, cum spune românul, în cadrul pensiunii se află o sală de 250 mp, unde se pot organiza o serie de mese festive, chiar şi petreceri private.

Proiectul lui Aurel Stancu nu se opreşte însă aici. Pe lângă tot ce a construit, omul de afaceri vrea să realizeze ceva şi mai amplu, care îl va costa aproximativ 10 milioane de euro: ,,Întreg proiectul este compus dintr-un yachtclub, port de agrement şi camping şi mai trebuie dezvoltat. Nu se pune problema de a scoate banii din investiţia pe care o vom realiza, atâta timp cât e vorba doar de pasiune şi hobby”, a mai adăugat timişoreanul.