Banatul înflorește prin noi proiecte de promovare!

explo 1000x200

Un nou proiect de promovare a bogățiilor naturale urmează să fie pus în practică. Turismul din Banatul românesc și cel sârbesc va înflori cu siguranță după cele 15 luni de activități turistice.

„Măsuri eficiente de promovare a turismului în Banat” este un proiect implementat de Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat Caraș-Severin, având ca parteneri Clubul Turistic Banatia și Organizația Turistică Pancevo. Acțiunile de promovare se vor întinde pe 15 luni, perioadă în care vor fi desfășurate mai multe activități care vor conduce la o mai bună conștientizare a potențialului turistic pe care Banatul îl deține, dar și o valorificare a acestuia.

Valoarea totală a proiectului este de peste 300 de mii de euro, sumă din care peste 270 de mii constituie finanțare din partea Uniunii Europene. Restul de bani vor fi completați din contribuția statului, respectiv 37 de mii de euro, precum și contribuția partenerilor în valoare de peste zece mii.

„O săptămână în Banat – în patru variante” va presupune o sesiune de trasee turistice atât în partea româneasă a Banatului, cât și pe partea sârbească. Primul traseu va dura șapte zile și va viza zona turistică din jurul Reșiței și Caransebeșului, respectiv Muntele Semenic, Gărâna, Muntele Mic, Orșova, Anina și Moldova Nouă.

Următorul traseu se va întinde tot pe durata a șapte zile și va avea în vizor zona Băilor Herculane și malul Dunării. Ultimul traseu care se va desfășura pe teritoriul Banatului românesc va fi un traseu urban, a celor mai importante orașe turistice din județ.

Ultimul traseu va fi dedicat Serbiei. Timp de șapte zile, participanții vor vizita cele mai importante atracții turistice din Serbia.

Pe lângă aceste trasee, vor fi organizate și trei târguri de turism, precum și mai multe cursuri de instruire a personalului specializat. Cei care vor lua parte la derularea proiectului vor fi atât jurnaliști, cât și directori de agenții de turism, dar și diverși invitați din partea Uniunii Europene. „Grupurile vor fi formate din oameni de presă, dar și invitați din Uniunea Europeană și din alte țări care ar putea promova turismul din Banat”, a explicat Ianăș Roșeți, directorul DADPP.

Organizatorii sunt încrezători în rezultatele pe care le va avea noul proiect de promovare turistică. „Este un proiect ambițios și sperăm să atragem cât mai mulți turiști pentru a promova Banatul, lucru care ar duce automat la îmbunătățirea traiului în comunitățile noastre”, a menționat Ianăș Roșeți.

banner 970 x 250