Profitul roiește în jurul afacerilor cu albine !

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Tot mai mulți reșițeni au început să se axeze pe deschiderea unor afaceri auxiliare locului lor de muncă, dar care să le ridice considerabil veniturile. În topul preferinţelor se încadrează creșterea albinelor și producerea dulcelui profit, mierea.

Unul dintre iubitorii reșițeni de albine, care îmbină munca de zi cu zi cu pasiunea producerii mierii, este Corneliu Faur. Obișnuit încă de mic cu tradiția stupăritului, apicultorul duce mai departe tradiția de patru generații a familiei. Pornind cu pasiune și devotament, Corneliu Faur vede apicultura ca pe o activitate incredibilă. Primul pas făcut în lumea albinelor îl regăsește încă de la vârsta de opt ani când, îndrumat de tatăl său, Corneliu Faur a învățat misterele apiculturii.

,,Fac asta de când mă știu, de pe la opt ani. Am crescut pe lângă tatăl meu cu albinăritul. Este o tradiție de familie, străbunicul, bunicul și tatăl meu au dus-o mai departe. Străbunicul meu a găsit un roi de albine într-un pom, le-a înmulțit la patru stupi. Apoi bunicul a ajuns undeva la douăzeci de stupi, și tatăl meu, la peste o sută de familii de albine. Tatăl meu mi-a lăsat moștenire douăzeci de stupi și, la rândul meu, îi înmulțesc. Este o ocupație frumoasă”, a menționat Corneliu Faur.

Fiind transmisă din tată în fiu, tradiția stupilor de albine nu a presupus investiții majore. Pentru cei mai puțin norocoși, însă, cei ce doresc să înceapă o afacere cu albine de la zero, investițiile inițiale se pot amortiza în primul an de producție. De asemenea, la dispoziția acestora stau și fondurile europene speciale pentru acest tip de afacere. Astfel, tinerii apicultori pot obține ajutor nerambursabil de 10 până la 25 de mii de euro. Totul stă în pricepere și experiență, spune iubitorul de albine, Corneliu Faur.

,,Eu m-am asociat cu un prieten care a investit. O familie de albine costă undeva la 500 lei cu tot cu ladă. Este foarte avantajos, pentru că într-un an se pot amortiza cheltuielile numai din miere. Este o afacere foarte rentabilă. Se poate și mai bine, având în vedere că pe lângă miere se mai poate recolta veninul de albină, care este foarte scump. Pe vremea comunismului, de exemplu, din o sută de grame de venin cristalizat îți puteai cumpăra o mașină. Pe lângă venin se caută foarte mult și polenul, care se vinde mult mai scump decât mierea simplă. Și lăptișorul de matcă este la mare căutare. Numai din miere amortizezi foarte repede ceea ce investești în stupi, dar trebuie să te pricepi, dacă nu te pricepi poți pierde mult. Dacă găsești piață de desfacere în Occident este excepțional, pentru că mierea se vinde aproape la dublu”, susține apicultorul.

Dulcele profit, cu efort minim, dar dăruire maximă

1000x100 (3)

Cine se axează cu devotament și dăruire pe afacerea cu stupi de albine are numai de câștigat. Dulcele profit nu întârzie să apară, iar albinele, atunci când sunt tratate regește, aduc o răsplată bogată. Pe lângă faptul că afacerea cu stupi este o activitate nespus de profitabilă și bănoasă, creșterea albinelor este în primul rând o activitate relaxantă, care nu cere foarte mult timp. După spusele lui Corneliu Faur, ,,Apicultura este o activitate foarte frumoasă și foarte lejeră. Practic lucrezi, cumulate, cam 14 zile întregi într-un an. Se poate și trăi din această afacere, dar asta presupune să ai minim o sută de stupi, pentru a avea un salariu decent.”

Prețul mierii este corelat în permanență cu prețul brânzei. Un kilogram de miere se vinde pe piața reșițeană începând de la 15 lei, în funcție de calitatea ,,aurului galben” din borcane. ,,De principiu, prețul la care se vinde mierea merge în paralele cu prețul brânzei, cam cât este kilogram de brânză, atât este și kilogramul de miere. Asta este un fel de lege nescrisă a pieței. Eu personal o vând sub prețul preței”, a mai menționat crescătorul de albine.

Creșterea albinelor poate ajunge o afacere cât se poate de profitabilă. Totuși, minunea nu se întâmplă peste noapte, iar buzunarele crescătorilor nu se vor umple de pe o zi pe alta. Timpul, răbdarea și mai ales dăruirea sunt câteva elemente esențiale în creșterea unei afaceri cu albine care să fie, cu adevărat, profitabilă.

Foto: www.geroa.org

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200

Comments

  1. Ziare Neamt says:

    Agentia de Publicitate Metropolitan Maxpress Adv va ofera posibilitatea publicarii anunturi ziare Neamt.
    Realitatea Media neamt anunturi, Anunturi Realitatea Media de Neamt, Anunturi in ziarul Realitatea Media.
    Deasemenea puteti publicare anunturi ziarul Monitorul de Neamt, Monitorul de Neamt si Roman anunturi, Anunt ziar Monitorul Neamt.
    Anunturi Evenimentul Regional al Moldovei, Ziarul Evenimentul Moldova anunturi, Anunt in Ziarul Evenimentul regional al Moldovei, Anunt ziarul Evenimentul de Moldova, Evenimentul regional al Moldovei ziar local anunturi. 0768.44.11.33, 0721.08.08.10

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/