Reprezentantul PER din Moldova Nouă, candidat pentru Senatul României, despre situaţia administrativă a oraşului: „Fără primar, suntem practic fără stăpân”

Hotărât să se implice atât în soluționarea problemelor orașului de la malul Dunării, cât și în cazul celor identificate în cadrul altor UAT-uri din Caraș-Severin, demonstrând astfel opusul celor care au reprezentat județul în ultimii 20-30 de ani, omul de afaceri Constantin Schinteie, candidat pentru un loc în Senat din partea PER, atrage atenția că orașul Moldova Nouă, pentru a se putea dezvolta, are nevoie, în primul rând, de un cârmuitor, în lipsa primarului, omul care cunoaște toate neajunsurile comunității, lucrurile neputând evolua.

Deși nou apărut în spectrul politic din Moldova Nouă, Partidul Ecologist Român a reușit, cu ocazia alegerilor din 27 septembrie, să aibă un reprezentant în cadrul Consiliului Local. Numai că, primarul reales de cetățeni, Adrian Torma, nu-și poate exercita atribuțiile, în aceeași situație fiind și noii aleși de la masa decizională, totul din cauza unor anomalii care ar fi viciat rezultatul procesului electoral, după cum susțin liberalii, Înalta Curte de Casație și Justiție fiind singura în măsură să facă lumină în cazul UAT-ului de la Dunăre.

Întrucât activitatea administrativă de la Moldova Nouă, fără primar, viceprimar sau consiliu local, se rezumă doar la rezolvarea problemelor curente, Constantin Schinteie, omul de afaceri angrenat în lupta pentru câștigarea unui fotoliu în Parlamentul României, susținut de Partidul Ecologist Român, a ținut să facă următoarele precizări:

„La Moldova Nouă s-a ajuns la un blocaj total. Mi-aș fi dorit ca Adrian Torma să își poată continua munca, să-și ducă la capăt proiectele deoarece, până la urmă, tot ceea ce se face, se rezumă la binele comunității. Este absolut necesar ca această problemă să fie tranșată cât mai repede posibil într-un mod sau altul. Din păcate, fără primar, suntem practic fără stăpân, iar fiecare face totul după ureche”.

(E)