Comuna Berzasca dă startul colectării selective a deşeurilor

Costuri mai mici și o comună curată. Acestea reprezintă efectele care se vor vedea în cadrul UAT-ului condus de edilul Petru Nicolae Furdui prin implementarea proiectului care vizează colectarea selectivă a deșeurilor, cele cinci tipuri de recipiente achiziționate în acest sens de către administrația publică locală urmând să ajungă la populație până la finele acestei luni.

Cum lipsa colectării selective a deșeurilor se reflectă de cele mai multe ori în buzunarele cetățenilor, reprezentanții primăriei Berzasca au găsit soluția prin care să diminueze costurile percepute în acest caz. Odată cu amplasarea celor cinci tipuri de recipiente, se va urmări automat, așa cum sublinia primarul Furdui, „ridicarea costurilor de pe cetățean”, iar, pe de altă parte, împământenirea modului în care se aruncă deșeurile în recipientele respective va contribui în mod indubitabil la menținerea curățeniei pe raza comunității, o comunitate care se vrea stațiune turistică de interes local.

„Până la sfârșitul acestei luni, cetățenilor le vor fi distribuite cele cinci tipuri de recipiente pentru colectarea selectivă a deșeurilor, respectiv fracție umedă, fracție uscată, deșeuri reciclabile (plastic, hârtie, aluminiu). Sperăm ca, începând cu luna decembrie, să și funcționăm corespunzător, adică să colectăm selectiv, iar deșeurile să fie într-adevăr reciclate, nu să le adunăm selectiv, iar apoi ele să fie la grămadă. Dacă noi le separăm, dar operatorul le pune la grămadă, atunci nu am făcut nimic. Odată implementat acest proiect se vor încheia contracte de colectare selectivă. Interesul este să scădem costurile de operare, ceea ce înseamnă să ridicăm prețurile de pe cetățean. Cu banii pe care îi încasăm de la cei care colectează selectiv și care procesează deșeurile reciclabile putem scădea prețurile. În momentul în care vom împământeni modul în care se aruncă deșeurile în recipientele respective, atunci vom conștientiza că așa ne respectăm pe noi și eliminăm aceste cheltuieli și efortul financiar pe care îl face fiecare familie.”, a explicat șeful administrației publice locale din Berzasca, Petru Nicolae Furdui.

Sursa foto principal: thebrazilbusiness.com.