Primarii, atenționați să instaleze separatoare de protecție în secțiile de votare

Autoritățile anunță îmbolnăviri din ce în mai multe în rândul populației, iar în contextul organizării alegerilor parlamentare în 6 decembrie, primarii sunt puși să ia și mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii noului virus. Cel mai recent, prefectul de Timiș le-a cerut edililor locali ca în secțiile înghesuite să fie montate separatoare. 

La fel ca la alegerile locale din 27 septembrie, primarii au fost informați că vor primi mănuși de protecție, măști și dezinfectanți pentru mâini, toate aceste materiale fiind necesar să se regăsească în secțiile de votare.

La cea mai recentă ședință cu primarii, prefectul le-a cerut edililor să verifice toate spațiile în care vor funcționa secții de votare, iar acolo unde aceste spații sunt mici să se instaleze separatoare din plexiglas, astfel încât procesul electoral să se organizeze în condiții de siguranță sanitară, atât pentru reprezentanții secțiilor, cât și pentru alegători.

Președinții secțiilor de votare vor fi instruiți suplimentar online, vineri, între orele 10 și 12.

În total, pentru alegerile parlementare, în Timiș vor fi organizate 601 secții de votare, dintre care 207 pe raza municipiului Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Pregătiri pentru alegerile parlamentare. Timișenii, așteptați la vot în peste 600 de secții