Administraţia din Moldova Nouă, ținută în stand-by după mai bine de o lună de la alegeri

Chiar dacă locuitorii orașului Moldova Nouă au ales, în data de 27 septembrie, continuitatea, candidatul PSD-Pro România, Adrian Torma, surclasându-l pe principalul său adversar, liberalul Ion Chisăliță, urbea de la Dunăre rămâne în continuare o barcă fără cârmaci. Implicarea BEC în rezultatul alegerilor de la finele lui septembrie, precum și lipsa unui al treilea complet de judecată care să valideze mandatul edilului reales au făcut ca incertitudinea să se reflecte nu doar în rândul cetățenilor, ci asupra întregii activități administrative.

Luna noiembrie debutează cu stângul în orașul din Clisura Dunării. Fără primar, viceprimar și fără aleși locali, Moldova Nouă nu doar că se confruntă cu o criză sanitară, ci și cu una administrativă, asta deși, la nivel național, cetățenii se pregătesc pentru un nou set de alegeri – cele parlamentare. Despre ce se-ntâmplă mai exact în orașul pe care până mai ieri l-a condus, precum și cine îi va prelua atribuțiile până când instanțele se vor pronunța în favoarea sa (sau nu), Adrian Torma a explicat pentru expressdebanat.ro:

„Oficial, doar cunoaștem Legea 84 care spune că mandatul primarului, al viceprimarului, precum și mandatele consilierilor locali se finalizează la data de 1 noiembrie. În același timp, avem un Cod Administrativ care spune că mandatul primarului se prelungește până la validarea viitorului primar, iar de la Prefectură nu am primit niciun document până astăzi. Real vorbind, nu avem încă nicio structură clară care conduce primăria decât pe interpretarea noastră de lege. Împreună cu domnul secretar am ales ca astăzi să nu semnez niciun document și să nu mă duc la lucru pentru a nu fi acuzat de cine știe ce abuzuri, până nu primim documentul oficial de la Prefectură. Aceasta este realitatea în momentul de față”.

leader board 728 x 90 px

CITEŞTE ŞI: IREAL. La Moldova Nouă nu există niciun judecător care să valideze mandatul primarului Torma!