Regulamentul taxelor pentru parcări? Tras din nou pe dreapta, la semnalizarea stângii!

Consilierii locali din Caransebeș încep să doboare record după record la timpul de disputare al unui proiect de hotărâre. În cadrul primei ședințe ordinare din acest an, aleșii locali au dezbătut mai bine de o oră și un sfert aceeași problemă a parcărilor din municipiu, proiect de hotărâre privind regulamentul de aplicare a taxelor pentru parcări care a fost pus în discuție și la finele anului trecut.

Cum nu s-a ajuns la nicio înțelegere, proiectul nu a primit girul consilierilor locali. Astfel că locatarii din zona centrală Halici nu știu nici acum cum ar trebui să plătească parcarea: cu 2 lei pe oră, pentru că este zonă centrală publică, sau cu abonament anual, pentru parcare de reședință. Cum toate punctele privind taxa pe oră la parcometrele din centru, parcarea de pe Halici, sau la parcarea din zona Teiuș au fost puse laolaltă în regulament, nici în această ședință ordinară de Consiliu nu s-a găsit o înțelegere. Aşadar, proiectul a fost respins, spre dezamăgirea locatarilor care au dorit să participe la ședință.

Amendamentele grupului PSD la regulament au fost: să se reducă taxa la parcarea din Teiuș de la 10 lei la 5 lei intrarea pentru toată ziua, să se reducă taxa la parcarea din zona centrală de la 2 lei pe oră la 1,5 lei pe oră, iar în zona Halici, locatarii care au deținut garaje și le-au cedat pentru a fi dărâmate ca să se reamenajeze parcarea să primească gratuitate pentru următorii 5 ani, mai ales că nu sunt mai mult de 20 de persoane și bugetul local nu ar pierde foarte mult.

Cum aceste amendamente nu s-au aprobat, primarul Felix Borcean a propus o nouă dezbatere, săptămâna viitoare, când se va organiza o ședință extraordinară pentru aprobarea bugetului.

CITEŞTE ŞI: 

Garajele gugulanilor, demolate în folosul urbei 

Investiții de 472.000 de euro, aproape de finalizare! Halici, zonă rezidențială pentru gugulani!