REPLICĂ. „Site-ul PNL Caraş-Severin a devenit victima unor hackeri!“

După apariţia articolului „PNL Caraş-Severin, afaceri cu medicamente din Franţa, Italia şi Marea Britanie? Plata în euro şi Bitcoini!”, Filiala judeţeană a PNL aduce lămuriri. Mai precis, răspunde la întrebările puse de Express de Banat. Dar nu la toate! 

Direcția de comunicare PNL Caraș-Severin ne-a trasmis azi, în virtutea dreptului la replică, poziţia oficială a organizaţiei judeţene a PNL, ca urmare a informaţiilor publicate în premieră de Express de Banat, într-un articol referitor la site-ul Filialei Caraş-Severin PNL.

CITEŞTE ŞI: PNL Caraş-Severin, afaceri cu medicamente din Franţa, Italia şi Marea Britanie? Plata în euro şi Bitcoini!

„Referitor la articolul Dvs. apărut azi «PNL Caraş-Severin, afaceri cu medicamente din Franţa, Italia şi Marea Britanie? Plata în euro şi Bitcoini!», pentru o corectă informare a opiniei publice vă comunicăm următoarele:

– site-ul PNL Caraș – Severin a devenit victima unor «hackeri» și a fost spart în urmă cu aproximativ două săptămâni;

– au fost create pagini false de facebook pentru defăimarea și minimalizarea credibilității unor lideri TNL și PNL în mediul online!

Așadar Filiala PNL Caras – Severin sau TNL Caraș – Severin vă informează că nu se ocupă nici cu vânzarea de medicamente și nici de trafic de stupefiante și suntem foarte dezamăgiți de această «campanie de dezinformare» pornită împotriva noastra de către unele persoane!

În cursul zilei de astăzi vom depune plângeri penale la poliție pentru a se face investigații împotriva acestor acuzații care nu au nici un fel de dovezi credibile sau legătură cu realitatea și au ca scop dezinformarea populației și punerea intr-o ipostază proastă a unor lideri TNL si PNL ai filialei noastre!“

Suntem surprinşi să constatăm că răspunsul liberalilor cărăşeni nu lămureşte întru totul aspectele semnalate de noi. Şi nu doar atât, ci, în loc să primim mulţumiri pentru că am atras atenţia Filialei Caraş-Severin a PNL cu privire la modul suspect în care arată site-ul acesteia, se sugerează acum că am pornit o „campanie de dezinformare“ împotriva PNL Caraş-Severin! Aşadar, un articol de ziar care nu convine înseamnă începerea unei campanii de dezinformare! Dar prin ce am dezinformat, oare? Prin faptul că am arătat că pe site-ul PNL Caraş-Severin sunt postate zeci de anunţuri pharma? Că am pus, în consecinţă, nişte întrebări fireşti?

Ne bucurăm că acum, la ore bune după apariţia articolului din expressdebanat.ro, site-ul PNL Caraş-Severin a fost curăţat de anunţurile cu medicamente. Fără intervenţia noastră jurnalistică, nimeni nu poate şti cât ar mai fi rămas acestea acolo. La fel cum nu ştim să fi aflat încă răspunsurile la câteva din întrebările noastre. „Să fi fost amendamentul senatorului Marcel Vela motivul pentru care adversarii săi politici să fi comandat spargerea site-ului pnl-cs.ro? Exclus nu e. Dar atunci, cum se explică faptul că nici un liberal cărăşean nu a sesizat anunţurile pharma apărute în valuri începând din 5 ianuarie, la o zi după acea postare cu amendamentul politic? Un site de partid cu mii de membri în Caraş-Severin să nu fie vizitat de niciun liberal adevărat timp de o lună de zile? Să nu intre pe site nici măcar administratorii acestuia? Puţin probabil!“.

Ni se mai spune, aşadar, de către aceeaşi „Direcţie de comunicare PNL Caraș-Severin“, că vor fi depuse plângeri penale la poliție pentru a se face investigații împotriva acestor acuzații“. Bănuim că e o greşeală de exprimare. Eventual, plângere penală împotriva hackerilor şi a celor din PNL care au închis ochii cel puţin două săptămâni, permiţând astfel comercianţilor de medicamente să se folosească de site-ul PNL Caraş-Severin pentru a-şi promova produsele!

Răspunsul atribuit Direcției de comunicare PNL Caraș-Severin l-am primit pe e-mail, de la pnl.caras-severin@pnl.ro. Deci, teoretic, chiar de la Filiala judeţeană a PNL. Practic, poate că şi aici e mâna vreunui hacker.