Containere pentru haine, umplute până la refuz de reșițeni

Reșițenii cu suflet au de acum la dispoziție o cale mai ușoară de a face fapte bune. Pentru cei care doresc să doneze îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării au fost amplasate în oraș mai multe containere speciale. Și se pare că, în doar câteva zile, unele dintre ele au devenit neîncăpătoare.

În ședința de Consiliu Local din luna iulie 2017 a fost parafat acordul de parteneriat între Primăria Reșița și Federația Caritas a Diecezei Timișoara. Acesta prevede amplasarea a 7 containere speciale pentru colectarea de îmbrăcăminte, încălțăminte, lenjerie și jucării. De săptămâna trecută, aceste containere și-au făcut apariția în diverse zone din Reșița.

„Am amplasat 7 containere, acolo unde sunt centrele comerciale din oraș. Cei de la Caritas, de două ori pe săptămână, marți și vineri, ridică îmbrăcămintea. Unele dintre containere au fost deja supraaglomerate. Cetățenii orașului au îmbrățișat această idee și le-au umplut până la refuz”, ne-a declarat viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Reșițenii care au acasă articole textile pe care nu le mai folosesc și pe care doresc să le doneze unor oameni nevoiași pot utiliza containerele amplasate în următoarele locații:

  • Cartierul Valea Domanului – zona Lidl
  • Strada Mihai Viteazu – zona Universalul Vechi
  • Strada Fântânilor – zona Penny
  • Blocul 800 – zona parcare
  • Cartierul Lunca Bârzavei – zona Kaufland
  • Cartierul Lunca Bârzavei – zona Carrefour (fosta Billa)
  • Cartierul Lunca Bârzavei – zona Carrefour (Parcul Tricolorului)

Parteneriatul dintre municipalitatea reșițeană și Federația Caritas a Diecezei Timișoara s-a încheiat pe o perioadă de 5 ani, potrivit prevederilor din HCL 183/25.07.2017.

tmc 640