Recunoaștere la nivel național pentru două spitale din Timișoara. Premiile obținute la Romanian Healthcare Awards

Spitalul Județean din Timișoara a fost desemnat „Spitalul anului” în cadrul competiției Romanian Healthcare Awards, organizată la nivel național. Premiul pentru „Echipa medicală a anului” a mers către Spitalul Municipal din Timișoara. Competiția, prima de acest gen, a fost dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România.  

În finala Romanian Healthcare Awards, la categoria „Spitalul anului”, au intrat Spitalul Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara, Spitalul Universitar Elias, Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, Institutul Regional de Oncologie Iași și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

„Este prima competiție de acest gen desfășurată în România. Au participat numeroase spitale din toată țara, iar juriul a fost compus din personalități de marcă din toată Europa, de la șefi de sisteme de sănătate până la directori de spitale recunoscuți internațional. Jurizarea s-a făcut pe baza activităților de gestionare a pandemiei și a investițiilor derulate în acest an și au existat cinci finaliști la categoria Spitalul Anului. Marele premiu ne-a fost acordat nouă pentru activitatea diversificată din perioada pandemiei și anume, atât îngrijirea celor mai complexe patologii, indiferent de statusul COVID, cât și de grija pentru pacienții cronici pe care noi nu i-am abandonat în nicio clipă.”, a declarat Raul Pătrașcu, directorul Județeanului din Timișoara.

Managerul de la Județean a mai precizat că în decizia juriului a contat și proiectul derulat cu Ministerul Sănătății și Banca Mondială prin care se va ridica o clădire în valoare de 55 de milioane de euro care are ca scop eficientizarea traseului pacientului. „Clădirea conține un UPU nou și modern, o secție ATI, un bloc operator cu peste 20 de săli de operații și un Centru de Mari Arși cu capacitate mărită și se va întinde pe șase etaje. Mulțumesc întregului colectiv al spitalului, acest trofeu le aparține în totalitate pentru toată munca depusă zi și noapte și pentru alinierea la viziunea pe care o am pentru acest spital și anume: să oferim servicii de calitate ca în Vest, aici la noi acasă.”, a mai spus Raul Pătrașcu.

Și Municipalul din Timișoara a fost recompensat în cadrul competiției. A obținut, în cadrul galei organizate la București, premiul pentru „Echipa medicală a anului”. La această categorie au mai concurat: Spitalul Militar de Urgență „Constantin Papilian” Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, Spitalul Clinic Filantropia.

„Mi-a fost foarte greu să aleg unul dintre proiectele despre care am considerat că are cele mai frumoase rezultate. Toate proiectele noastre se adresează îmbunătățirii infrastructurii, dar și măsurilor de prevenție în diverse probleme de interes respectiv bolile cardiovasculare, cancerul tiroidian, colorectal, de col uterin sau de sân. Le datorăm mulțumiri și colegilor din Bekes care au acceptat să fie partenerii noștri. Prin acest acest proiect, la Spitalul Municipal din Timișoara vom ajuta la salvarea vieților. Vă mulțumesc și suntem onorați pentru acest premiu.”, a spus Olimpia Oprea, fost manager al Spitalului Municipal din Timișoara.

Medicul anului a fost desemnat Mihai Craiu.

Finaliștii Romanian Healthcare Awards 2020 au primit diplome de excelență în cadrul ceremoniei de premiere care a avut loc joi-seară, la București. Din juriu au făcut parte consilierul prezidențial Diana Loreta Păun, dr. Nicolay Yanev, de la Spitalul Universitar din Sofia, Bulgaria, dr. José María Muñoz y Ramón, șeful secției ATI și fost director medical în cadrul Spitalului Universitar La Paz, Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România, și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. AICI sunt și alte detalii.

Romanian Healthcare Awards este prima competiție cu juriu internațional dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România. Un eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății, care își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc. Romanian Healthcare Awards este un proiect realizat de spațiulmedical.ro și de Asociația pentru Comunicare Interprofesională „Professions”, organizat de BORO Comunication.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/