Diplomă de excelență pentru una dintre clinicile Spitalului Județean Timișoara

photo 2022 12 17 18 24 55
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara este în topul excelenței medicinei românești.  Colectivul Clinicii de chirurgie vasculară a fost premiat cu o diplomă de excelență la Romanian Healthcare Awards.

Echipa mediclă a fost premiară pentru categoria Campania Medicală a Anului pentru proiectul „Prevasc”. Proiectul s-a înființat la inițiativa dr. Mircea Popițiu și este singura platformă online de prevenție vasculară.

„Clinica de Chirurgie Vasculară din Timișoara este singura clinică  de acest fel din vestul țării. Cu un număr limitat de paturi, raportat la volumul de muncă, reușim anual să tratăm peste 1300 de pacienți, cu realizarea a mai bine de 2200 de intervenții atât de chirurgie deschisă  cât și de chirurgie endovasculară. Suntem onorați de premiul primit și sperăm să reușim în continuare să acordăm servicii medicale de înaltă calitate pacienților care ni se adresează”, declară ș.l. dr. Andreea Rață, șeful Clinicii.

„Felicit echipa Clinicii de chirurgie vasculară a SCJUT și le doresc extinderea secției pentru a putea trata și mai mulți pacienți, având în vedere rata mare de mortalitate prin bolile cardiovasculare”, declară managerul spitalului,  ș.l. med. dr. Sorin Barac.

Prin intermediul acesteia se dorește realizarea unei conexiuni între pacienții vasculari din România, medicii care tratează boala vasculară, clinici și companii farmaceutice, pentru a crea ceva ce, din păcate, nici o instituție publică nu a reușit până acum, și anume: registre naționale care să  ofere informații clare, compacte și ușor accesibile despre tot ce înseamnă patologia vasculară, în scopul de a genera mecanisme prin care să fie redusă  rata decesului de cauza vasculară și a amputațiilor din România.