„Reașezarea clubului ne facem să ne gândim la o strategie”. Încă un jucător vrea să plece de la SCM Poli!

2020 va fi sigur un an cu iz de austeritate pentru handbaliștii de la SCM Poli. De la echipa antrenată de Pero Milosevic au plecat deja Dragas și Pribanic, iar acum, alt alt sportiv are gânduri de plecare și și-a depus memoriu. Bugetul a fost oficial diminuat, dar în martie, am putea avea Final Four în orașul de pe Bega!

Cu memorii depuse, Dragas și Pribanic au plecat până la urmă după reziliere amiabile. Dragas a ajuns la Turda, iar pivotul nu va continua în campionatul românesc. Antrenorul echipei este, normal, dezamăgit. ”Anul trecut dorința mea de sărbători a fost să nu plece niciun jucător. Așa a și fost și am câștigat Cupa României. Le mulțumesc celor doi jucători care au făcut istorie cu noi, le doresc succes la viitoarele lor echipe. Niciun antrenor nu vrea să-i plece jucătorii. Eu mi-ș fi dorit, dimpotrivă, să aducem alți jucători. Trebuie să ne luptăm, eu sunt profesionist. Vom mai aduce jucători de la Academia de handbal. Mie îmi place să antrenez juniori, vom lupta până la final în fiecare meci. Știu că nu va fi ușor fără titularii posturilor de inter stânga și pivot. Sperăm să se regleze situația. Noi aveam un proiect să creștem echipa pas cu pas. Acum asta este”, declarat Pero Milosevic.

Acum, și timișoreanul Flavius Cîmpan a depus memoriu. Înainte de sărbători, când aveau trei luni restante, toți sportivi din SCM au primit 25% din valoarea salariului pe o lună. Bugetul secțiilor s-a diminuat, iar la handbal vorbim de 30%. ”Pribanic și-a dorit, pentru că soția sa a terminat studiile, să se stabilească mai aproape de Germania. Dragas și-a exprimat și el dorința de a înceta amiabil contractul. Nu există niciun fel de daune, s-a închis fără plata de alte penalități. Nu este un buget care ne asigură performanța, dar ne permite să ne batem pentru ea. Orbovic (n.r. plecat din august), Dragas și Pribanic erau oameni de bază în momentul în care ne-am asumat anumite obiective. Reașezarea clubului ne facem să ne gândim la o strategie. Avem o echipă de copii foarte bună, vom promova câțiva jucători în prima fază cel puțin la antrenamente, ca Pero să se decidă. Ne vom baza foarte mult pe jucători tineri și să încercăm să readucem cât mai mulți timișoreni. Există un singur memoriu. Sper să nu plece și ca băieții să înțeleagă că de obicei, în ianuarie și februarie se primeau mai multe salarii”, a explicat managerul sportiv Dan Dumitru.

Chiar și așa, secția a primit asigurări că dacă Poli va câștiga tragerea la sorți pentru organizarea turneului Final Four, primăria va plăti cheltuielile, deloc mici. Turneul va fi în martie, iar în februarie se trag la sorți și semifinalele, unde au mai ajuns Dinamo, Bacău și Dobrogea Sud. ”E clar că ne vom concentra pe Final Four-ul Cupei României. Sperăm ca sorții să ne surâdă și să putem aduce turneul aici. Sunt costuri destul de mari, dar am avut o discuție cu domnul director. Există aprobat bugetul în condițiile în care acest lucru va fi posibil”, a mai explicat Dan Dumitru.

Poli va juca primele amicale cu Reșița. Vineri de la 17, la Timișoara, iar sâmbătă, pe Bârzava. Apoi, în 17 sau 19 ianuarie, timișorenii vor juca la Dinamo Pancevo. pentru 23 sau 24 se negociază cu Proleter Zrenjanin sau Kikinda.