Raul Ambruș acuză conducerea PNL Timiș că a exclus mai mulți liberali de pe lista delegaților pentru Congres

ambrus

Consilierul local PNL de Timișoara, Raul Ambruș, acuză liderii județeni ai PNL Timiș că au exclus de pe lista delegaților la Congresul din 25 septembrie mai mulți membri ai partidului, printre care fostul președinte PNL Timișoara, viceprimar în administrația Robu, Dan Diaconu. 

Raul Ambruș, candidat la alegerile interne pentru conducerea PNL Timișoara, spune că organizația municipală a devenit „buticul din care se servește în funcție de interese conducerea PNL Timiș”.

CITEȘTE ȘI: Haos și îmbrânceli la alegerile din PNL Timișoara. Scrutinul, organizat cu jandarmi și polițiști la ușă

„După abuzul de putere din cadrul alegerilor interne, care contrazic orice principiu al liberalismului, actuala conducere a scindat încă o dată partidul prin eliminarea de pe lista delegaților a trei consilieri locali, fostul viceprimar Dan Diaconu, șefa organizației de femei liberale Timișoara, Daniela Mariș, și pe un simbol al Revoluției din 1989, Lucian Căldăraru. Așadar, dintr-o lovitură, a fost călcată în picioare istoria recentă a orașului și istoria recentă a partidului, fără niciun fel de judecată sau discernământ, doar din ranchiună, răzbunare și din răbufnirea frustrărilor personale pe cârca partidului. Și oameni din baza partidului și de bază ai PNL Timișoara, cum sunt președinții de cartier, au fost rași de pe lista delegațiilor, fără nicio jenă sau discuție prealabilă. Liberali cu vechime în partid au fost tratați ca anexe neimportante, deși au participat la zeci de campanii electorale și prin efortul lor, de cele mai multe ori nerecompensat în niciun fel, s-a câștigat și Primăria Timișoara, iar mai nou Consiliul Județean.”, a spus Raul Ambruș.

Vă reamintim, Raul Ambruș a fost suspendat din rândul liberalilor, în urma scandalului de la alegerile din 3 iulie.

„Domnul Ambruș și-a arătat măsura prin reacția avută la alegerile interne din PNL și eu cred clar că nu este ceea ce trebuie pentru PNL în momentul de față. Nu este un liberal bun. Este suspendat alături de ceilalți 18 colegi de-ai lui care au avut reacțiile pe care le-au avut la alegerile din organizația PNL Timișoara. Nu îmi asum paternitatea lui Raul Ambruș, nu e creația mea.”, a declarat, recent, Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Filiala Timiș a liberalilor va avea 133 de delegați la Congresul PNL din 25 septembrie, iar mandatul este de susținere la conducerea partidului a premierului Florin Cîțu.