Nica, laudatio pentru Cîțu: „M-a convins atașamentul față de PNL”. Cum îl desființează pe Orban?

nica citu
untitled design set 970x90 px

Filiala Timiș a liberalilor va avea 133 de delegați la Congresul PNL din 25 septembrie, iar mandatul este unul clar de susținere la conducerea partidului a premierului Florin Cîțu. Alin Nica, președintele PNL Timiș, a explicat motivele pentru care Ludovic Orban nu ar mai avea ce căuta în fruntea liberalilor. 

Deși decizia cu privire la sprijinirea lui Florin Cîțu este luată deja de săptămâni bune, liberalii din Timiș au decis prin vot abia acum, în Comitetul Director Județean, acordarea încrederii premierului – candidat la șefia partidului. Astfel, moțiunea Orban a fost respinsă cu 52 de voturi împotrivă și 12 pentru, iar moțiunea Cîțu a fost aprobată cu 67 de voturi pentru și 8 împotrivă.

„Orice om politic are un ciclu de creștere și unul de descreștere. Eu nu îl mai văd pe domnul Orban sa se reinventeze și să facă ceea ce nu a făcut niciun alt lider politic intern sau extern, să reușească să crească în simpatia publicului și să ajungă la noi maxime istorice care să ne ducă către succes. De aceea e nevoie de o nouă schimbare. Această curbă sinusoidală a oricărui om politic cred că la domnul Orban se găsește definitiv pe panta descendentă. Nu cred că mai are resursele să conducă PNL către victorie la alegerile de peste 3 ani. Iar Florin Cîțu este o figură nouă în politică. Nimeni nu îi poate pune la îndoială probitatea profesională și calitățile pe care le-a dovedit și în funcția de ministru al Finanțelor. Avem nevoie de un om cu o competență economică solidă care să pună în practică atât programul nostru de guvernare, dar mai ales să dezvoltăm economia, de aceea și Programul național Anghel Saligny a fost unul dintre motivele pentru care premierul nu a catadicsit să își pună propria funcție în joc, susținând unul dintre cele mai ample programe de investiții la nivel național.”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Nica mai spune și că Orban a demonstrat în două rânduri că interesul personal ar fi mai important decât cel al partidului.

„Prima dată – când a negociat prost funcțiile din Guvern ca să obțină funcția de președinte al Camerei Deputaților și acum când ar fi fost dispus să cadă propriul guvern liberal doar ca el să aibă un avantaj cât de mic în Congresul din 25 septembrie. Iar pe de altă parte, Florin Cîțu care nu a stat să se gândească atunci când a văzut că partenerii de coaliție nu își doresc acest program de investiții să își pună în joc funcția de prim-ministru. Eu am văzut doar din această perspectivă două tipuri diferite de atitudini și pentru mine personal candidatura domnului Cîțu m-a convins și din perspectiva atașamentului față de PNL că este cea mai bună variantă.”, a continuat Nica.

Filiala Timiș a PNL va avea la Congres 120 de delegați aleși și 13 de drept.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/