FOTO/VIDEO. Haos și îmbrânceli la alegerile din PNL Timișoara. Scrutinul, organizat cu jandarmi și polițiști la ușă

whatsapp image 2021 07 31 at 10.51.03 (1)
untitled design set 970x90 px

Este haos generalizat la alegerile din organizația PNL Timișoara. Liberalilor care îl susțin pe Raul Ambruș, cel care s-a declarat câștigător al scrutinului organizat în 3 iulie, li s-a interzis accesul în sala în care are loc ședința Comitetului de Coordonare Local, așa că oamenii au rupt cordonul format de forțele de ordine și au pătruns în sala de ședințe. 

Ședința care se desfășoară în incinta Iulius Town a început în jurul orei 10.30, iar în timp ce Alin Nica, interimarul din fruntea PNL Timiș, a demarat conferința, liberalii care îl susțin pe Raul Ambruș au pătruns cu forța în sală. „Vrem să votăm!”, „Rușine, Alin Nica!” au strigat oamenii.

whatsapp image 2021 07 31 at 10.51.04 (3)

whatsapp image 2021 07 31 at 10.51.04 (2)

Vă reamintim, Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor Timișoara a invalidat candidatura lui Raul Ambruș pentru funcția de președinte al PNL Timișoara, iar accesul nu i-a fost permis în sală.

În imagini se vede cum liberalii din taberele adverse s-au îmbrâncit. La fața locului a sosit și poliția.

YouTube video

whatsapp image 2021 07 31 at 10.51.03

whatsapp image 2021 07 31 at 10.51.04 (1)

whatsapp image 2021 07 31 at 10.51.04

YouTube video

Scandalul nu a oprit, până la această dată, desfășurarea ședinței. Rând pe rând, candidații la șefia PNL Timișoara, care îl susțin pe Cosmin Tabără, și-au retras candidaturile.

„Sunteți adeptul dezordinii? Am văzut că ați urlat acolo. Calmați-vă, beți apă și apoi vă dau cuvântul.”, i-a spus Alin Nica unuia dintre liberalii din tabăra Ambruș, care susținea că deși este membru cu cotizația plătită la zi, a fost scos de pe convocator.

Pe scenă a urcat și deputatul Claudiu Chira, adversarul lui Tabără la șefia PNL Timișoara. Au fost lăsați în sală, mai apoi, și colegii săi susținători.

„Eu am fost lăsat să intru în sală pentru că sunt parlamentar. Colegii mei, cei 320, au fost invitați să rămână afară. Nu sunt șeful lor, baronul lor, sunt prietenul lor și nu o să îi las niciodată în spate. De aceea, îi chem să vină, să vină pe scenă să facă ce vor ei.”, a spus Claudiu Chira.

Și Ambruș le-a vorbit susținătorilor lui de la microfonul central; parte din ei au urcat apoi pe scenă, înconjurându-l pe Alin Nica.

whatsapp image 2021 07 31 at 11.18.08

Ulterior, Cosmin Tabără, candidatul susținut de Alin Nica la șefia PNL Timișoara, și-a expus programul și și-a prezentat echipa.

La ora 11.34 a început procedura de vot. Tabăra Ambruș cere anularea alegerilor.

În cursă au rămas doi candidați: viceprimarul Cosmin Tabără și deputatul Claudiu Chira.

UPDATE 1. Votul se desfășoară cu jandarmii la ușa sălii în care se află cabinele

Sunt deja două ore de când are loc procedura de vot. Sala ușii în care au fost amenajate cabinele de vot este păzită de jandarmi.

whatsapp image 2021 07 31 at 13.34.27

whatsapp image 2021 07 31 at 13.34.28

Sunt lăsați să intre în sala în care se desfășoară votul doar acei membri care se află pe convocator și care au primit o brățară galbenă, în acest sens, ca semn distinctiv. Claudiu Chira, candidat pentru președinția PNL Timișoara, spune că nu a putut vota, din cauză că nu are acea brățară. El a declarat că l-a informat, prin mesaj, pe Ludovic Orban, cu privire la incidentele de la Timișoara și i-ar fi trimis acestuia, dar și altor lideri de la nivel național, mai multe video-uri cu scandalul. Chira a mai afirmat și că va depune plângere penală pentru îngrădirea dreptului de vot și pentru faptul că nu s-a respectat distanțarea socială în sala în care a fost organizată ședința, el estimând o prezență de aproximativ 900 de persoane.bratara Președintele interimar al PNL Timiș a declarat că nu există nicio variantă ca aceste alegeri să fie invalidate sau anulate de la nivel național.

„Conform statutului, nu ai drept de vot decât dacă ești rezident sau ai domiciliul în organizația în care te-ai înscris sau cel puțin locul de muncă. Or toți acei oameni care nu îndeplineau condițiile astea nu era normal să aibă drept de vot. Au venit oameni de la Lugoj, din alte comune, alte orașe, nu aveau drept de vot în Timișoara. Mi se pare strigător la cer să vii cu autobuzul, așa cum s-a mai întâmplat la alte partide, și să îți manifești dreptul de vot într-o organizație în care nu ai acest drept. (…) A fost respectată lista de la 31 decembrie 2020 cu această actualizare a membrilor care au domiciliul, reședința sau locul de muncă în Timișoara. Doar aceia pot vota. Cei de la București nu au de unde să știe aceste informații. (…) Singurul organ care poate să invalideze scrutinul este Comisia de Onoare și Arbitraj, în urma unei contestații.”, a declarat Alin Nica.

whatsapp image 2021 07 31 at 13.34.27 (2)

whatsapp image 2021 07 31 at 13.34.27 (3)

UPDATE 2. Cosmin Tabără, declarat președintele PNL Timișoara

Președintele comisiei de numărare a voturilor anunță că viceprimarul Cosmin Tabără este noul președinte al PNL Timișoara.

ghelbere

„Procesul de numărare continuă, dar să vă spun rezultatele de la președinți: au fost 15 buletine anulate, 119 buletine pentru domnul Chira și 238 pentru domnul Tabără.”, a spus Bogdan Ghelbere. Întrebat câți oameni au votat în total, Ghelbere a răspuns: „Noi numărăm buletinele!”.

ghelbere 2

„Câte persoane erau pe convocator, cu drept de vot?” 

„Nu știu, asta chiar nu știu, eu m-am ocupat cu… noi numai numărăm. Eu sunt președintele comisiei de numărare. Atât. Nu am încheiat încă procesul verbal. Cei care au făcut organizarea alegerilor știu câți au votat astăzi.”, a declarat Ghelbere.

tabara

La rându-i, Cosmin Tabără spune că îi va aduna la aceeași masă pe toți liberalii din organizația de Timișoara.

„Mă simt oarecum trist pentru tot ceea ce s-a întâmplat începând cu 3 iulie. Îmi iubesc toți colegii și doresc din PNL Timișoara și nu numai să fim un partid unit, un partener al cetățenilor care să îi reprezinte cu succes. Din păcate, am trăit câteva momente nefericite pentru istoria partidului, de care ne vom aduce aminte ani de zile de-aici înainte. Ceea ce pot să vă promit: cu mine președinte la Timișoara nu veți mai trăi niciodată sau nu veți mai asista niciodată la astfel de momente. Cei de la București ar trebui să se închidă într-o cameră, să fie ei mai calculați decât noi în teritoriu, pentru că ei sunt liderii și ei au dat linia acestor alegeri interne, din păcate. Cred cu tărie că Bucureștiul trebuie să învețe să-și facă treaba la București și să ne lase pe noi. Mă refer la toți. Cred că e haos în acest moment, iar aceste alegeri au culminat cu lupte interne care au depășit sfera unor alegeri normale. S-a ajuns prea departe, iar în politică trebuie să negociezi, să discuți, să dai un mesaj de unitate.”, a declarat Cosmin Tabără.

Alin Nica: „Avem o conducere legitim aleasă pentru următorii 4 ani”

În imagini se vede cum Alin Nica aștepta rezultatul scrutinului, pe holul de la intrarea în sala în care s-au numărat voturile, împreună cu Cosmin Tabără, Viorel Coifan și Dănuț Groza.

tabara nica coifan groza

„Acţiunile de forţă instrumentate astăzi de gruparea bătăușilor Orban – Ambruș – Chira în Timișoara reprezintă o pată pe obrazul PNL. Îi recomand lui Ludovic Orban să fie mai atent cu cine se asociază pentru că persoanele cu comportament interlop nu au ce căuta într-un partid liberal. Legat de statutul PNL, e bine că Ludovic Orban îl apară, dar și mai bine ar fi să-l citească înainte să acționeze. Comportamentele total condamnabile manifestate azi de gruparea Ambruș – Chira nu au nicio legătură cu valorile PNL și nici cu spiritul democratic care a consacrat Timișoara. Acești indivizi au adus un prejudiciu de imagine imens organizaţiei PNL Timișoara care se va repara în timp, cu eforturi mari și susţinute. Niciun liberal de bună-credinţă nu poate gira asemenea apucături nefirești.
Alegerile PNL Timișoara au avut loc, avem o conducere legitim aleasă pentru următorii 4 ani. În ciuda zgomotului de fundal, vă asigur că totul va reintra curând în normal pentru că avem foarte multe lucruri bune de făcut pentru timișoreni.”, a scris Nica pe Facebook.

UPDATE 3. Componența noului birou ales

Comisia de organizare a alegerilor a anunțat componența noului Birou Politic Local PNL Timișoara. Astfel, Cosmin Tabără – președinte, Octavian Crețu și Dan Diaconu – prim-vicepreședinți. Vicepreședinți: Alexandru Chițac, Simion Moșiu, Tănase Neluși, Carmen Popescu, Lorenzo Barabas, Grigore Grigoroiu, Cosmin Hogea, Mihaela Valcovici. Membri: Ruxandra Christodorescu, Marius Ursu, Constantin Becea, Alin Bătrîn, Gheorghe Nodiți, Ștefan Sandu, Olimpia Oprea, Vasile Vesa, Anca Mocanu, Mircea Bălăniuc, Eugen Dabîcă, Adrian Ghiran, Bianca Mărănescu, Ciprian Orhei, Dragoș Mureșan. Trezorier a fost ales Bogdan Burghină.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/