Orban îl felicită pe Popa pentru bărbăție!

orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, prezent joi la Caransebeș cu prilejul prezentării în Comitetul Director al PNL Caraș-Severin a moțiunii „Forța Dreptei”, a ținut să-l felicite pe primarul Reșiței, Ioan Popa, pentru capacitatea de a dezvolta proiecte și de a atrage fonduri europene, dar și pentru atitudinea luată de acesta vizavi de criza din Guvern.

Să nu se supere nimeni pe mine dacă vreau să-l remarc și să-l felicit pe Nelu Popa, în primul rând pentru rezultatul excepțional, pentru capacitatea de a dezvolta proiecte, de a atrage fonduri europene și pentru bărbăția de a spune adevărul atunci când adevărul trebuie spus. Există doi lideri importanți ai partidului care i-au cerut lui Iohannis să intervină și să soluționeze criza prin singura soluție posibilă care este, evident, la îndemâna președintelui, și anume să înțeleagă domnul Florin Cîțu că este mai importantă România decât cramponarea de opoziție. Nelu Popa și cu Ludovic Orban sunt singurii care au avut bărbăția să spună adevărul!”, a spus Orban.

Mărturisirea lui Orban vine în contextul în care, în urmă cu o săptămână, liderul PNL Reșița îi cerea președintelui Klaus Iohannis să rezolve criza de la Palatul Victoria, dând de înțeles că plecarea lui Florin Cîțu din Guvern este iminentă, și că nu e doar cea mai rapidă soluție, ci e și cea mai sănătoasă pentru România. „În momentul ăsta să ai o așa criză e stupid. Președintele României trebuie să aibă un rol mult mai ferm, mai activ, acum! Acum! Variante sunt puține, nu sunt multe. Demiterea Guvernului Cîțu și numirea unui alt prim-ministru e una dintre ele. Să încerci să faci o altă majoritate parlamentară?! Cu cine?! Nu poți să o faci decât cu PSD, dacă nu funcționează cu USR. Eu nu sunt strateg politic, dar nu sunt multe variante.”, declara, pentru Express de Banat, Ioan Popa.

CITEȘTE ȘI: Nelu Popa: Președintele Iohannis să intervină acum! Demiterea Guvernului Cîțu e una dintre variante!