Rapelul – principala activitate a centrului de vaccinare de la Moldova Nouă în următoarele două săptămâni

Pentru ca vaccinul anti-COVID să fie eficient și să producă imunizarea atât de necesară reluării vieții de zi cu zi este absolut indispensabilă administrarea ambelor doze. În caz contrar, eforturile tuturor celor angrenați în campania de imunizare ar fi în zadar, fapt care ar conduce din nou la o stare de nemulțumire generală pe tema restricțiilor impuse de autorități în contextul unei noi creșteri a numărului de infectări.

Reprezentanții Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, unitate medicală în cadrul căreia funcționează unul din cele 16 centre de vaccinare stabilite la nivelul județului Caraș-Severin, au ținut să transmită că principala activitate în următoarea perioadă a celor implicați în campania de imunizare va fi chemarea la rapel a tuturor celor cărora le-a fost administrată deja prima doză de vaccin împotriva temutului virus din China.

„Până în prezent, în cadrul unității noastre, s-au vaccinat 1.080 de persoane, mai exact 55 de cadre medicale și alte 1.025 de persoane, cele care corespund fazei a doua de imunizare. Astfel, în ceea ce privește rapelul, cadrele medicale au beneficiat deja de a doua doză, precum și alte 39 de persoane din categoria de risc. Drept urmare, rapelul va fi principala activitate a centrului de vaccinare de la Moldova Nouă în următoarele două săptămâni.”, a subliniat, pentru expressdebanat.ro, Claudia Andraș, purtător de cuvânt al unității medicale de la malul Dunării.

leader board 728 x 90 px

Referitor la tipurile de vaccin administrate până în prezent în acțiunea de vaccinare, precum și dacă spitalul va solicita doze de vaccin produse de compania anglo-suedeză AstraZeneca, Claudia Andraș a mai adăugat:

„De la începutul procesului de imunizare, spitalul nostru a beneficiat de doze de vaccin Pfizer-BioTech. Recent, au sosit primele doze de vaccin de la Moderna. În ceea ce privește AstraZeneca, tot ce pot să vă spun este că centrul de vaccinare solicită dozele de vaccin în funcție de programări, nu poate alege tipul vaccinului. Această oportunitate este oferită de platforma de vaccinare în momentul înscrierii. Astfel, în funcție de vaccinul disponibil, la centrul de imunizare va fi efectuat tipul de vaccin conform programării. Centrul nu are posibilitatea de a modifica programările în platformă”.