Dotări pentru Neonatologia spitalului din Moldova Nouă

dotari neonatologie moldova noua
stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Neonatologia unității medicale de la malul Dunării a fost dotată cu echipamente esențiale pentru tratarea nou-născuților.

Proiectul „Dotăm! Echipăm! Salvăm!”, implementat în Compartimentul de Neonatologie a Spitalului Orășenesc din Moldova Nouă, a ajuns la final, anunță Fundația Comunitară Banatul Montan.

Acest proiect face parte din cadrul Programului „Fondul Viață pentru Nou-Născuți”, derulat la nivel național de Fundația Vodafone, care urmărește creșterea capacității secțiilor și compartimentelor de neonatologie și de terapie intensivă neonatală de a stabiliza, diagnostica, trata și transfera pacienții nou-născuți cu diferite afecțiuni medicale.

Pe lângă Vodafone, la implementarea proiectului și-au mai adus contribuția Fundația Comunitară Banatul Montan și Primăria Moldova Nouă.

Prin proiect s-au achiziționat 21 de echipamente medicale și conexe, printre care: monitor de funcții vitale, laringoscop, transiluminator venos, lampă pentru fototerapie, compresor de aer medical, blender de oxigen, pulsoximetru, pătuțuri bebeluși și mese de înfășat. Toate acestea vor contribui la buna funcționare a Compartimentului de Neonatologie, renovat de curând cu sprijinul financiar al Primăriei Moldova Nouă.

Investiția este mai mult decât benefică, având în vedere că Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă deservește peste 26.000 de locuitori. Cel mai apropiat spital cu nivel superior de competență este cel de la Reșița, la peste 100 de kilometri de Moldova Nouă. Compartimentul de Neonatologie al spitalului de la Dunăre funcționează cu cinci paturi și îngrijește anual aproximativ 100 de nou-născuți sănătoși, prematuri sau cu greutate mică la naștere (sub 2.500 g.), precizează reprezentanții Fundației Comunitare Banatul Montan.

publicitate ziar expresb 1000x100

Pentru ca un copil nou-născut să fie îngrijit în cele mai bune condiții, medicii au nevoie de echipamente performante. Cu sprijinul Fundației Vodafone, am făcut un pas important în această direcție. Acum, micul nostru Compartiment de Neonatologie este pregătit să ofere cele mai bune șanse de supraviețuire și recuperare pentru nou-născuți”, a declarat Carmen Popa, director executiv al Fundației Comunitare Banatul Montan.

Valoarea totală a proiectului a fost de 242.900 de lei, dintre care 208.000 de lei finanțarea Fundației Vodafone, 20.800 de lei reprezentând contribuția Primăriei Moldova Nouă și 14.100 de lei cea a Fundației Comunitare Banatul Motan.

mese infasat spital moldova noua

Dotările de la Neonatologie au mai constat și în mobilier

echipa proiect spital moldova noua

Parte din echipa de implementare a proiectului

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/