Resursa umană, prioritatea spitalului din Moldova Nouă în 2024

spital moldova noua
untitled design set 970x90 px

Spitalul Orășenesc Moldova Nouă beneficiază de condiții din ce în ce mai moderne: de la apărătura medicală până la condiții hoteliere pentru pacienți. Astfel, prioritatea numărul unu pentru 2024 se rezumă la întărirea echipei medicale, gata să vină în sprijinul celor aflați în impas pe varii probleme de sănătate.

2023 poate fi catalogat drept anul transformărilor radicale, schimbări care pot fi observate cu ochiul liber în cadrul unității spitalicești din Moldova Nouă. Acest lucru, spune managerul spitalului, Sebastian Pătroi, a fost posibil datorită echipei pe care o conduce, a fondurilor proprii și, bineînțeles, a sprijinului economic venit din partea ministerului de resort, al Primăriei orașului Moldova Nouă și al sponsorilor. În plus, fiecare lucru întreprins a fost gândit în așa fel încât, unitatea medicală a trecut în noul an fără să înregistreze arierate.

Anul 2023 a fost un an al dotărilor, reabilitărilor și al modernizărilor. S-a muncit din greu, și aici mă refer la toți factorii implicați, pentru ca ceea ce a fost trecut pe hârtie să devină realitate, să aibă vizibilitate și, bineînțeles, să-și demonstreze utilitatea în rândul cadrelor medicale, precum și în rândul pacienților. Spre exemplu, din fonduri proprii, am îmbunătățit condițiile hoteliere pentru pacienți (montare covor PVC: rezerve, holuri de acces, cabinete de consultații; s-au achiziționat lenjerii noi de pat), cum de altfel am dotat cu aparatură medicală corespunzătoare cabinetele medicale. De asemenea, am reabilitat laboratorul de sterilizare, tâmplăria PVC deteriorată a fost înlocuită, iar suplimentar, am reușit să montăm peste tot jaluzele, asta pentru a le asigura un confort în plus pacienților. În seria investițiilor din fonduri proprii se mai încadrează: implementarea sistemului de supraveghere video, îmbunătățirea sistemului de securitate pe fiecare Secție (butoane de panică), suplimentarea cu aparatură specifică blocului alimentar. Totodată, după mai bine de câteva decenii (1976) am reușit să înlocuim cabina ascensorului pentru targă și pat, dar și să modernizăm instalația electrică pe fiecare Secție”.

Fonduri guvernamentale, locale și sponsorizări

Un rol deosebit de important în ceea ce privește dotarea spitalului din Clisura Dunării l-a jucat Ministerul Sănătății, unitatea medicală fiind beneficiara a 96 de echipamente de ultimă generație, în valoare de 7,7 milioane de lei, aici aducându-și aportul și Primăria orașului Moldova Nouă, cu peste 10% din sumă.

Parteneri activi atunci când vine vorba de sănătatea comunității, Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă au mai sprijinit, alături de Fundația Vodafone România, lider de proiect, și Fundația Comunitară Banatul Montan dotarea Compartimentului de nou-născuți, cum de altfel au reușit să ducă la bun sfârșit proiectul privind platforma betonată din curtea spitalului, extem de benefică pentru elicopterele SMURD, care, până nu demult, preluau pacienții în stare gravă de pe un câmp din apropierea spitalului.

publicitate ziar expresb 1000x100

Nici sponsorii, oamenii de bine, cei din mediul privat nu s-au arătat indiferenți față de ceea ce înseamnă sănătate și confort. Aceștia au donat 44 de televizoare oferind astfel pacienților condiții optime pe toată perioada spitalizării.

Managerul Pătroi aduce în discuție și colaborarea foarte bună avută cu reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, contractul dintre cele două instituții acoperind necesarul cheltuielilor, fapt care a permis spitalului din Moldova Nouă să funcționeze în condiții optime.

Resursa umană și continuarea procesului de îmbunătățire a condițiilor hoteliere pentru pacienți, priorități în 2024

Anul acesta ne vom concentra, în primul rând, pe întărirea/completarea echipei medicale. Dată fiind situația actuală, nu putem organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante. Nevoie ar fi pe partea de medicină internă, chirurgie generală, ortopedie-traumatologie. În schimb, pentru posturile unice: neurolog, cardiolog, specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, medic anestezist și specialist medicină de laborator sperăm să avem candidați și să rezolvăm această problemă în primul trimestru al anului curent. Pe lângă asta avem în vedere continuarea procesului de îmbunătățire a condițiilor hoteliere pentru pacienți: montarea de covor PVC în toate saloanele, repunerea în funcțiune, cu sprijinul administrației publice locale, a ascensorului pentru persoane (acesta este nefuncțional de vreo 15-20 de ani), extinderea rețelei care vizează instalația de climatizare (s-a început deja la Secția de Pediatrie), montarea unui generator de oxigen. Avem nevoie, de asemenea, de suplimentarea personalului auxiliar (la îngrijire și curățenie) și, bineînțeles, așteptăm să vedem cum vor decurge lucrurile în privința proiectului depus care se referă la sistemul informatic și infrastructura digitală a spitalului nostru. Sunt încă destule lucruri de făcut. Vreau să mulțumesc, încă o dată, echipei din spital pentru munca depusă, administrației publice locale, sponsorilor și tuturor factorilor implicați în revigorarea actului medical și a condițiilor medicale pentru cetățeni. Doar împreună putem schimba lucrurile în bine și îmi doresc să continuăm pe acest drum”, a mai ținut să puncteze Sebastian Pătroi.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/