2024 plin de înțelepciune și decizii corecte pentru proiectul Nedeia!

dunca vela munte
casinoherculane by sungarden

Senatorul Marcel Vela a avut un mesaj special la trecerea în Noul An pentru politicienii care nu au achiesat la proiectul montan Nedeia, inițiat de Romeo Dunca!

Pentru parlamentarul de Caraș-Severin, cea mai mare dezamăgire administrativă a anului 2023 a fost „blocarea proiectului turistic de anvergură națională Nedeia, de pe raza comunei Zăvoi”, motiv pentru care își pune speranța în 2024 că lucrurile se vor îndrepta.

„Două comune care au teren în arealul unde s-ar putea dezvolta acest proiect de pe raza UAT Zăvoi, prin decizia CL, refuză să fie parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară care va sta la baza noii stațiuni, deși toate celelalte localități în situație similară susțin proiectul. Un proiect care ar putea revoluționa turismul românesc, susținut inclusiv de către CJ Timiș și CJ Arad, ce putea fi demarat, este blocat astăzi, pentru că în arealul instalațiilor întins peste 120 de ha, Consiliul Local dintr-o comună, de exemplu, deși deține doar 0,5 ha, la altitudine și nefolosit, nu este de acord cu investiția!”, a explicat Vela.

Nu a dat numele comunelor pentru că, spune senatorul, nu vrea să facă din acest subiect o temă de campanie pentru anul 2024, ci a urmărit doar să tragă un semnal de alarmă. În sensul că se pierd finanțări pe turism de la ADR Vest, din programe guvernamentale și europene, inclusiv din fonduri private de investiții. Vela speră într-o altă abordare în 2024, asta însemnând o Hotărâre de Consiliu Local în comunele Brebu și Obreja pentru a intra în ADI. „Proiectul Nedeia va fi al întregului Județ Caraș-Severin, va fi dezvoltat sub tutela Consiliului Județean, indiferent de numele președintelui de CJ din următoarele 10 mandate, motiv pentru care nu au de ce să se opună cumva… politic.”, a argumentat parlamentarul.

Marcel Vela a dezvăluit cu această ocazie și înțelegerea pe care a avut-o cu Romeo Dunca în 2020, atunci când l-a convins să intre în politică și să candideze pentru Consiliul Județean: „Motivul principal a fost Stațiunea Nedeia. Am convenit cu domnia sa că donează proiectul Nedeia județului Caraș-Severin. Am bătut palma și a fost de acord, pentru că voia, cu altruism și sinceritate, ca tot județul să se bucure de pârtiile și de stațiunea de dincolo de nori, nu doar el și câțiva prieteni. Știind ce potențial are o asemenea investiție, așa am crezut eu că acest vis poate deveni realitate și nu o să mai fie niciodată blocat de cineva, cum de altfel făcuseră unii politicienii din cei care se perindau pe unele funcții prin palatul administrativ din Reșița până în anul 2020.”

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Județul Caraș-Severin stă pe un munte de diamante oferit de Dumnezeu, crede Marcel Vela, motiv pentru care politicienii au datoria să treacă peste dezamăgiri și orgolii și să dea dovadă de calm și înțelepciune, să se așeze cu responsabilitate la aceeași masă. „Dacă nu o facem noi acum, Stațiunea Nedeia oricum se va face cândva de copiii și nepoții noștri, pentru că evoluția omenirii și dezvoltarea economică a județului nu le pot opri decât vremelnic orgoliile sau polemicile politice de la un timp istoric dat. Iar dacă refuzul este categoric, este dreptul dumneavoastră să-l aveți, chiar dacă nu-l înțeleg, îl accept. Trăim într-o țară liberă, motiv pentru care există și instituția exproprierii pentru un interes public în asemenea situații de blocaj, evident cu o despăgubire la justa valoare a celor 0,5 ha! Altfel nu s-ar mai construi autostrăzi, diguri, aeroporturi, magistrale de gaz sau căi ferate. Caraș-Severinul, prin Muntele Mic, Stațiunea Nedeia și Domeniul Schiabil Semenic, chiar poate deveni Elveția României, așa cum am mai spus și îmi doream în anul 2016, atunci când am renunțat la Primăria Caransebeș candidând la Consiliul Județean. Cred în acest potențial și vă rog să faceți la fel. Putem, doar să vrem toți, cu pace și bunăvoire, indiferent de culoare politică, patimi personale sau conflicte mai vechi.”, li s-a adresat Marcel Vela politicienilor din Brebu și Obreja.

Iar pentru a nu mai lăsa loc de discuții cu privire la oportunitatea proiectului, președintele PNL Caraș-Severin a prezentat și câteva date tehnice. Stațiunea Nedeia s-ar întinde pe 12.000 de hectare, ar însuma 120 de kilometri de pârtie și ar număra 10 instalații de urcare pe cablu. Ar avea cea mai lungă pârtie din România, 13 kilometri, și ar deveni cea mai mare stațiune din SE Europei!

 

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/