Puşcărie grea pentru tinerii care au tâlhărit din cauza etnobotanicelor de proastă calitate!

Judecătoria Reşiţa i-a condamnat exemplar pe cei patru tineri reşiţeni, dintre care unul minor, judecaţi după ce l-au tâlhărit şi bătut cu bestialitate abandonându-l în mijlocul străzii pe un tânăr care le vânduse droguri!

Incidentul care a avut loc anul trecut în barul Tom&Jerry de pe Calea Caransebeşului din municipiu, când, înarmaţi cu o sabie şi având cu ei un câine de luptă foarte agresiv, Adrian Chiş, Ioan Alin Buceag, Denis Ionuţ Panacea şi David Radu Raţiu l-au călcat în picioare pur şi simplu pe Ion Simion, este pe punctul de a se termina foarte prost pentru cei patru inculpaţi. Judecătoria Reşiţa i-a găsit vinovaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni şi i-a condamnat la închisoare.

Adrian Chiş, cel care a intrat cu sabia în bar şi apoi l-a scos în mijlocul străzii pe cel de la care cumpărase etnobotanice de „proastă calitate” a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. I-a fost aplicată pedeapsa cea mai grea, aceea de patru ani şi şase luni închisoare, la care s-a adăugat un spor de zece luni, inculpatul urmând să execute, în final, pedeapsa de cinci ani şi patru luni închisoare. Ioan Alin Buceag va executa pentru tâlhărie calificată şi tulburarea ordinii şi liniştii publice patru ani şi zece luni închisoare. David Radu Raţiu va executa, pentru comiterea aceloraşi infracţiuni, trei ani şi nouă luni închisoare.

CITEŞTE ŞI: 

ALERTĂ. Etnobotanice letale în Reșița! Doi morți în trei zile!

CITEȘTE ȘI: Drogurile letale au instaurat legea tăcerii! Se tem pentru viețile lor!

Minorului Denis Panacea i s-a aplicat măsura educativă a supravegherii, pe o durată de şase luni, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, pentru săvârşirea, în concurs real, a infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. „Impune inculpatului minor, pe durata executării măsurii educative a supravegherii, să respecte următoarele obligaţii:  să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională;  să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, precum şi cu partea vătămată Simion Ion”, se arată în încheierea Judecătoriei Reşiţa.

Pe o durată de trei ani, după executarea pedepselor principale, tâlharii nu au dreptul de a comunica şi de a se apropia de persoana vătămată, nu au dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme. În plus, la rămânerea definitivă a hotărârii, să vor preleva de la inculpaţi probe biologice în vederea introducerii profilelor genetice în baza de date a Poliţiei. Instanţa a mai dispus confiscarea specială, de la inculpatul Chiş, a macetei în lungime de 58 cm, depusă la camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Caraş-Severin. Este vorba despre arma cu care a intrat în bar şi l-a ameninţat pe Ion Simion. Interesant este că instanţa a dispus restituirea către inculpat a unei bâte din lemn în lungime de 80 cm, a unui briceag tip „fluture”, a unui cuţit cu lama de 14 cm cu mânerul asemănător cornului de căprioară şi a unui foarfece tip „gură de lup”. În ceea ce priveşte acţiunea civilă formulată de partea vătămată, ea a fost admisă în parte, inculpaţii fiind obligaţi, în solidar, la plata sumei de 3.000 euro, reprezentând despăgubiri morale. Sentinţa poate fi atacată cu apel. Până atunci, inculpaţii rămân în arest la domiciliului, cu excepţia minorului, care se supune controlului judiciar.

CITEŞTE ŞI: 

Violenţă extremă pe străzile Reşiţei din cauza etnobotanicelor!

Tâlhărie cu săbii şi câini agresivi pentru etnobotanice de proastă calitate!