Program şcolar modificat şi astăzi ca măsură de prevenţie împotriva COVID-19

Elevii Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”, cei din ciclul gimnazial, respectiv ciclul liceal, și-au început cursurile cu jumătate de oră mai târziu, ora 08.30, față de elevii ciclului primar, ora 08.00, ca măsură de prevenție împotriva COVID-19. 

„Am pus în aplicare ceea ce ni s-a comunicat de la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, asta pentru ca, în pauze, elevii din ciclul primar să nu se întâlnească cu ceilalți. Modificarea programului școlar are la bază faptul că noi suntem o unitate de învățământ care depășim 1.000 de elevi în aceeași curte, nu în aceeași clădire, o situație similară existând și la Colegiul Național «Traian Doda» Caransebeș, dacă nu mă-nșel. Deci, nu e o manifestare, însă noi suntem 1.000 într-un singur loc și atunci Inspectoratul Școlar ne-a comunicat modificarea programului, iar noi ne-am conformat acestei măsuri”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, Mihaela David-Izvernar, managerul Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă.

În același timp, tot astăzi, accesul părinților nu a fost permis în școli, elevilor recomandându-li-se să vină cu pachetul de mâncare de acasă, aceștia neavând permisiunea să părăsească curtea școlii, mai ales în pauza mare. De asemenea, la sfârșitul orelor de curs, elevii vor fi însoțiți până la ieșirea din unitatea de învățământ.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat decizia de a suspenda cursurile învățământului preuniversitar în perioada 11-22 martie, o măsură cu caracter preventiv împotriva COVID-19.

Referitor la situația gripei sezoniere, directorul liceului de la malul Dunării a explicat că, în interiorul unității de învățământ, a existat un singur caz de gripă confirmat, un elev de la clasa pregătitoare, care însă acum este bine și care a revenit pe băncile școlii.

„Odată cu suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie, toate sălile de clasă vor fi igienizate cu substanțe speciale, lucru pe care oricum îl făceam în fiecare zi. Tot zilnic, a fost făcut și triajul de către asistente, situație pe care am raportat-o și o raportăm atât Direcției de Sănătate Publică, cât și Inspectoratului Școlar Județean”, a mai ținut să precizeze conducerea unității de învățământ din Moldova Nouă.