O echipă a Facultății de Drept a UVT, calificată în finala competiției internaționale European Human Rights Moot Court Competition

Mediul universitar se mândrește cu o nouă realizare a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. O echipă de studenți s-a calificat în finala competiției internaționale European Human Rights Moot Court Competition, cel mai prestigios concurs științific studențesc axat pe legislația internațională a drepturilor omului și susținut de Asociația Europeană a Studenților în Drept.

Prima rundă a competiției, cea regională, s-a desfășurat în perioada 28 februarie-2 martie la Curtea Supremă a Lituaniei. Dintre cele 19 echipe participante, studenții Facultății de Drept care au reprezentat Timișoara au intrat în următoarea rundă, cea finală, alături de alte șase echipe. Competiția a constat într-o simulare a procedurilor în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante și-au reprezentat părțile printr-o speță ce viza dreptul la viață, interdicția torturii și a tratamentelor inumane și degradante. Finala va avea loc la Strasbourg, la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului, în 5-9 aprilie.

Cine sunt studenții?

Din echipa Facultății de Drept din Timișoara, aflată în finală, fac parte: Adela Ioana Frunză, studentă în anul al III-lea, Alexandra Sofran, din anul al IV-lea de studii și Mihai Șevciuc, din anul anul al II-lea. Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara a fost coordonată de Sorina Doroga și Raluca Bercea, cadre didactice ale universității.

„Participarea internațională a echipei studențești pregătite în cadrul Facultății de Drept din UVT, în cadrul unui circuit competițional foarte bine cotat în lume, în sfera științelor juridice, este o componentă a pregătirii și practicii studenților ce se formează în științele juridice la UVT, devenind tot mai importantă, în ultimii ani. Le doresc mult succes studenților UVT în finala competiției, sperăm să îi vedem pe podiumul competiției, peste o lună, la Strasbourg.”, declară Marilen Pirtea, rectorul Univerisității de Vest.