Cadou de casă nouă! După ce a trecut de la PSD la PNL, primarului de la Sânandrei i s-a aprobat construcția unui bazin de înot în comună

Mutarea cu cântec de săptămâna trecută a primarului de la Sânandrei, Claudiu Coman, de la PSD la PNL are urmări. Coincidenţă sau nu, după decizia sa politică, Compania Naţională de Investiţii a preluat amplasamentul pentru construirea unui bazin de înot în localitate. Investiţia se ridică la aproape 9 milioane de lei.

Bazinul va avea facilități pentru desfășurarea de activități sportive și înot, vor fi amenajate spații pentru vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice, va avea regim de înălțime parter + 1 etaj, iar suprafața pe care se va construi va avea 840 de metri pătrați.

„Încă o investiție în județul Timiș. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației va construi, prin Compania Națională de Investiții, un bazin de înot în comuna Sânandrei. Amplasamentul pentru construirea bazinului a fost preluat în 5 martie de către CNI. Bugetul total al investiției este de 8.921.123 lei. Pasul următor este demararea licitației pentru execuția lucrării. Documentația de licitație este deja pregătită de specialiștii CNI și va fi transmisă spre publicare pe SEAP săptămâna următoare. Construcția bazinului va putea începe chiar de anul acesta.”, a afirmat Cătălin Iapă, secretar de stat.

Claudiu Coman, primarul comunei, recent trecut de la PSD la PNL, nu confirmă, dar nici nu infirmă speculaţiile conform cărora aprobarea bazinului de înot are legătură cu noile sale preferinţe politice.

„Noi am avut o documentaţie depusă pe Compania Naţională de Investiţii. Am cerut construcţia unui bazin. Am făcut toate documentele, am obţinut toate avizele necesare şi le-am depus la Bucureşti. Iniţial nu ni s-a aprobat, dar am reuşit acum, de când a venit Cătălin Iapă. Am fost foarte bucuros. E vorba totuşi de un proiect de aproape 9 milioane de lei fără TVA. Compania Naţională va face licitaţia, va face investiţia şi îmi va preda mie acest bazin la cheie, fără să pun niciun leu, iar pentru comuna mea este o mare realizare. Toată lumea asta insinuează, că acum, când am trecut la PNL, a apărut şi contractul semnat, dar eu nu pot să confirm. Eu nu le-aş lega, dar lumea speculează.”, a precizat Claudiu Coman, primarul comunei.

Acesta a adăugat că bazinul de înot este foarte necesar pentru comună, având în vedere că sunt 600 de copii care frecventează unităţile de învăţământ din localitate.

„E forma cea mai modernă de bazin. Pot să va spun că fiind o comună în plină dezvoltare este foarte necesar. Avem 600 de copii înscrişi la şcoală şi la grădiniţă, normal că mi-am dorit foarte mult acest bazin, cum îşi doreşte fiecare primar pentru comuna lui., a declarat Claudiu Coman, primarul comunei Sânandrei.