În PSD Caraş-Severin, minoritatea se va supune majorităţii: „Să se pună la masă şi să facă treabă pentru partid”

Fără să comenteze pe tema demisiei deputatului Luminița Jivan din funcția de președinte al Organizației PSD Caraș-Severin și nici în privința crizei politice care s-a produs în cadrul filialei județene, odată cu dosarul deschis de DIICOT, împreună cu DGA, primarul social-democrat al comunei Socol este totuşi de părere că cei care doresc funcții de conducere în PSD Caraș-Severin trebuie de urgență să se pună la masa tratativelor și să facă treabă pentru partid.

„Nu vreau să comentez deloc pe tema demisiei doamnei deputat din fruntea organizației județene. Am aflat din presă că a demisionat, însă nu am discutat personal cu dumneaei pe această temă. Eu voi susține majoritatea. Momentan, sunt neutră din toate punctele de vedere. Nu vreau să comentez, nu vreau să vorbesc, nu vreau să critic. Pentru mine, toți primarii sunt colegii mei, domnul Silviu Hurduzeu este președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Repet, toți sunt colegii mei, așa că eu nu-mi doresc bătălii care nu-și au rostul într-un partid. Să se pună la masă, frumos, cei care doresc funcții de conducere, să se-nțeleagă și să își facă treaba de partid.”, a declarat șeful administrației publice locale din Socol, Olghița Ghiță, pentru expressdebanat.ro.

Referitor la cum va reuși partidul din care provine să treacă peste situația neplăcută, în urma dosarului inițiat de organele de cercetare penală în care nume elogioase din PSD apar pe lista persoanelor suspectate că ar fi constituit un grup infracțional organizat, primarul cărășean rămâne la fel de imparțial: „Datoria mea este să-mi fac treaba. Domnii de la conducere, dacă sunt înțelepți, vor reuși să treacă peste tot ceea ce este. Pentru mine, treaba mea e comunitatea mea.”, a dat de înțeles primarul.

Ținând cont de faptul că doar o strategie bine pusă la punct va reprezenta singură șansă a PSD-ului de a rămâne la cârma județului pentru încă patru ani, edilul-șef Ghiță agreează ideea unui proiect politic comun, o Stângă unită, acesta subliniind că astfel se vor termina atât bârfele, cât și scandalurile, evenimente la care, fără să-și dorească, fiecare membru al social-democraților a fost părtaș.

„Fără doar și poate, un proiect politic comun va ajuta ca PSD-ul să rămână la cârma județului. Eu îi las pe domnii care vor să fie acolo să găsească înțelepciunea și să facă pasul care trebuie, întrucât eu, la nivel local, mă pot alia cu cine doresc eu. Dacă se vor face alianțe și vor constitui o Stângă puternică, într-adevăr, acesta este un lucru bun. Totul stă în mâna lor. Eu le spun tuturor că susțin majoritatea și tot timpul minoritatea trebuie să se supună majorității. În momentul de față, sunt neutră. Toți sunt colegii mei. Nu mai vreau să fiu părtașă la bârfe și scandaluri.”, a atras atenția primarul comunei cărășene.