Sport în pași de dans pentru mame și copii. Proiect inedit inițiat de o timișoreancă

O tânără din Timișoara a demarat un proiect prin care vrea să îi încurajeze pe copii să facă sport de la vârste fragede. Și cum cei mici nu sunt dezlipiți de mame, cursurile au fost gândite astfel încât sportul să poată fi făcut în pereche.

România este codașă și la capitolul sport când vine vorba de statisticile europene. Foarte puțini copii și tineri dau importanță mișcării, iar pe termen lung se pot confrunta cu probleme serioase de sănătate precum obezitatea infantilă sau tulburări de creștere. Andrada Lascău, o tânără de 25 de ani din Timișoara, este instructor, iar din toamna anului trecut organizează clase de zumba și aerobic numite „Mami’Eu”.

„Sora mea are un copil și dacă voia să facă ceva nu prea putea pentru că cel mic nu voia să stea cu altcineva. Eu făceam parte și din grupurile de mămici de pe rețelele de socializare astfel că le-am povestit despre această idee. Multe mămici au fost receptive și mi-au scris că au copii sub cinci ani. Am renunțat la orice idee și am demarat un curs care se adresează atât mamelor cât și copiilor. Am organizat primele clase în octombrie cu copii până la cinci ani și cu copii de peste cinci ani, iar din ianuarie le-am combinat”, a explicat Andrada Lascău.

Un astfel de curs a fost organizat și cu ocazia zilei de 8 Martie. În echipament sportiv și înarmați cu forțe proaspete, cei mici și-au luat mămicile de mână și le-au oferit un cadou sănătos de Ziua Mamei.

„Și pentru mămici este benefic pentru că au timp să facă sport, să se destindă, iar în același timp cei mici învață se obișnuiesc cu mișcarea. Este mult mai sănătos spre deosebire de o oră petrecută în fața calculatorului. Am observat că lumea se simte bine, iar dacă cei mici vin de mai multe ori încep să mă cunoască și pe mine, se obișnuiesc și țin pasul cu activitățile fizice. Unii vin chiar în față și fac exerciții alături de mine. După aceea, numai bine merg acasă și trag un pui de somn”, a mai spus Andrada.

Clasele au loc în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 11.00, pe Calea Torontalului numărul 125, la sala Intenso.